Hlavní Windows 10 Jak zakázat nebo povolit uživatelský účet v systému Windows 10

Jak zakázat nebo povolit uživatelský účet v systému Windows 10



Windows 10 zobrazuje seznam všech uživatelských účtů dostupných v počítači v levém dolním rohu přihlašovací obrazovky. Můžete kliknout na avatara uživatele, v případě potřeby zadat heslo a přihlásit se pomocí poskytnutých přihlašovacích údajů. V systému Windows 10 je možné určité uživatelské účty deaktivovat. Po tomto postupu je nebude možné použít k přihlášení. Zde je návod.

Reklama


Možnost deaktivovat uživatelský účet je dobrým způsobem, jak zabránit jeho použití. Například pokud smazat účet , všechna související data, nastavení a možnosti budou navždy odstraněny. Když ale ve Windows 10 zakážete uživatelský účet, můžete jej později znovu povolit a bez problémů ho použít.

Zakázání uživatelského účtu zmizí z přihlašovací obrazovky a ze seznamu účtů nabídky Start. Rovněž nebude možné získat přístup k počítači pomocí deaktivovaného účtu prostřednictvím sítě. Musíte být přihlášeni jako správce pokračovat.

Zakázání uživatelského účtu v systému Windows 10 , Udělej následující.

Klikněte pravým tlačítkem na tlačítko Start na hlavním panelu a vyberte Počítačový management z místní nabídky.Uživatelé správy počítače se systémem Windows 10

jak najít píseň ve videu na youtube

V části Správa počítače -> Systémové nástroje vyberte položku Místní uživatelé a skupiny -> Uživatelé .

Poklepejte na uživatelský účet, který chcete povolit nebo zakázat. Tím se otevřou vlastnosti účtu.

Nyní zaškrtněte políčko Účet je deaktivován a klikněte na tlačítko OK.

Tím deaktivujete vybraný uživatelský účet.

Nástroj Místní uživatelé a skupiny není k dispozici v edici Home (Core) systému Windows 10. Místo toho můžete použít speciální příkaz konzoly.

Chcete-li deaktivovat uživatelský účet v systému Windows 10 Home, musíte otevřít zvýšený příkazový řádek. Tam zadejte následující příkaz:

čistý uživatel 'some user name' / active: no

Nahraďte část „některé uživatelské jméno“ skutečným názvem uživatelského účtu, který chcete deaktivovat.

Povolení uživatelského účtu v systému Windows 10 , můžete použít Správa počítače nebo příkaz konzoly síťového uživatele.

Chcete-li povolit uživatelský účet pomocí nástroje Správa počítače, otevřete vlastnosti účtu a zrušte zaškrtnutí políčka „Účet je deaktivován“:

Chcete-li povolit uživatelský účet pomocí speciálního příkazu konzoly, otevřete zvýšený příkazový řádek a zadejte

čistý uživatel „nějaké uživatelské jméno“ / aktivní: ano

Nahraďte část „některé uživatelské jméno“ skutečným názvem uživatelského účtu, který chcete povolit.

jak rychle smazat záložky v chromu

Dále by vás mohlo zajímat čtení jak skrýt uživatelské účty z přihlašovací obrazovky v systému Windows 10 . Skrytí účtu se liší od úplného deaktivace.

A je to.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.