Hlavní Facebook Jak vymazat mezipaměť na Facebooku

Jak vymazat mezipaměť na Facebooku



Co vědět

  • Vymažte svou aplikaci Facebook zevnitř přes Nastavení a soukromí > Nastavení > Oprávnění > Prohlížeč .
  • Pokud používáte webový prohlížeč, můžete vymazat mezipaměť prohlížeče, abyste se zbavili dočasných datových souborů Facebooku.
  • Vymazání mezipaměti neovlivní váš uživatelský profil, fotoalba, historii příspěvků a seznamy přátel.

Tento článek vysvětluje, jak vymazat mezipaměť vašeho účtu na Facebooku.

Co se stane, když vymažete mezipaměť v aplikaci Facebook?

Když používáte Facebook (nebo většinu platforem sociálních médií a webových prohlížečů, opravdu), různé příspěvky, které vytvoříte nebo s nimiž interagujete, fotografie, které si prohlížíte nebo nahráváte, a videa, která sdílíte nebo sledujete, se ukládají na pozadí, aby se vše příště načítalo rychleji. když zkontrolujete tyto příspěvky a části médií. Postupem času se tato data mohou nahromadit a začnou zabírat stále více úložného prostoru nebo možná dokonce způsobí, že výkon Facebooku bude pomalejší.

Vymazáním mezipaměti odstraníte data, která se ukládají na pozadí, a při příštím použití služby vám to poskytne čistý štít. To může mít za následek, že načítání příspěvků bude zpočátku trvat o něco déle (protože bez uložených dat je to funkčně, jako byste je prohlíželi znovu).

Jak vymažu mezipaměť a soubory cookie na Facebooku?

Vymazání mezipaměti zFacebooksamotná aplikace je velmi přímočará a vyžaduje jen několik kroků.

proč můj Fortnite neustále havaruje PC

Pokud používáte Facebook z webového prohlížeče (buď na telefonu nebo na počítači), budete muset vymazat mezipaměť prohlížeče, abyste vymazali Facebook.

  1. Otevřete aplikaci Facebook a klepněte na Jídelní lístek ikona v pravém dolním rohu obrazovky (vypadá jako tři řádky).

  2. Přejděte dolů a klepněte Nastavení a soukromí .

    Kroky, jak se dostat do Nastavení a soukromí v aplikaci Facebook v Androidu.
  3. Klepněte Nastavení .

  4. Přejděte dolů na Oprávnění sekce a klepněte na Prohlížeč .

  5. Klepněte Průhledná pod Procházení dat pro vymazání mezipaměti aplikace.

    Kroky k vymazání mezipaměti v aplikaci Facebook v systému Android.
Je v pořádku vymazat data na Facebooku?

Vymazat mezipaměť Facebooku je zcela v pořádku. Ve skutečnosti se doporučuje, abyste to dělali polopravidelně (zhruba jednou za měsíc), protože to udrží váš úložný prostor relativně volný a pomůže zabránit zpomalení Facebooku.

Vymazání mezipaměti je také často řešením problémů, jako jsou příspěvky, které se nezobrazují správně, aktualizované profily se neaktualizují a další. Je to proto, že některá uložená data mohla být z toho či onoho důvodu poškozena a odstranění těchto poškozených souborů donutí Facebook, aby je nahradil.

Vymazání mezipaměti neovlivní váš profil na Facebooku – všechna vaše alba, seznamy, fotografie, příspěvky a tak dále nebudou smazány ani odstraněny.

Pokud používáte Facebook v prohlížeči a vymažete soubory cookie prohlížeče (které jsou oddělené od mezipaměti prohlížeče), budete se muset znovu přihlásit ke svému účtu Facebook.

FAQ
  • Jak vymažu upozornění na Facebooku?

    Chcete-li vymazat jedno oznámení, nejprve přejděte na webovou stránku nebo otevřete aplikaci a vyberte možnost Oznámení ikona (zvonek). Poté vyberte tři tečky Jídelní lístek. Vybrat Odebrat toto oznámení smazat ten. Všechna oznámení budete muset vymazat jednotlivě, ale můžete si vybrat Vypněte tato upozornění zamezit příchodu dalších. Přejít na Nastavení > Oznámení zakázat konkrétní typy upozornění (například „Lidé, které možná znáte“.

  • Jak vymažu historii vyhledávání na Facebooku?

    Vyhledávání na Facebooku můžete smazat jak ve webovém prohlížeči, tak v aplikaci. Na webu přejděte na Účet > Nastavení a soukromí > Protokol činnosti > Historie vyhledávání a klikněte Vymazat vyhledávání v pravém horním rohu. V aplikaci vyberte Vyhledávání ikona (lupa) > Upravit > Vymazat vyhledávání .

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.