Hlavní Iphone A Ios Jak zamknout skryté fotoalbum na iPhone s iOS 16

Jak zamknout skryté fotoalbum na iPhone s iOS 16



Co vědět

  • Muset udělat: Nastavení > Fotky > klepněte Použijte Face ID nebo Použijte Touch ID.
  • Zobrazení zamčených fotografií: Otevřete skryté album v aplikaci Fotky > klepněte na Prohlédnout album . Odemkněte pomocí Face ID/Touch ID.
  • Skryté album můžete také zabezpečit pomocí bezpečnostního hesla.

Tento článek vysvětluje, jak zamknout skryté fotoalbum na iPhone, aniž byste pro své fotografie museli používat aplikaci třetí strany.

Jak zamknout skryté fotografie na iPhone

Když vás skrýt fotografie na vašem iPhone , zmizí z vaší složky fotoaparátu. Tyto fotografie jsou však stále ve vašem telefonu, pouze v albu Hidden. Pokud album Skryté nezamknete, kdokoli, kdo má přístup k vašemu telefonu, může tyto skryté fotografie stále zobrazit otevřením tohoto alba. Tato bezpečnostní funkce vyžaduje iOS 16 nebo novější a vaše zařízení musí podporovat Face ID nebo Touch ID, pokud chcete zamknout skrytou složku pomocí jedné z těchto metod.

Zde je návod, jak zamknout skryté fotografie na vašem iPhone:

  1. Otevřete Nastavení a klepněte na Fotky .

  2. Klepněte na Použijte Face ID nebo Použijte Touch ID přepnutím jej zapnete.

  3. Volitelně můžete také klepnout na Zobrazit skryté album přepnutím jej vypnete.

    Photos, Use Touch ID a Show Hidden Album zvýrazněné v nastavení iOS Photos

    Tuto možnost použijte, pokud nechcete inzerovat skutečnost, že máte v telefonu dokonce skryté fotografie.

Jak ověřit a zobrazit zamčené skryté fotografie na iPhone

Otevřením aplikace Fotky můžete znovu zkontrolovat, zda je vaše skryté album skutečně uzamčeno. Album tam bude stále, pokud jste se nerozhodli jej odstranit ze seznamu alb, ale k zobrazení fotek budete muset použít Touch ID nebo Face ID.

Po několika neúspěšných pokusech o Touch ID nebo Face ID budete vyzváni k odemknutí alba pomocí vašeho přístupového kódu. Pokud jste s kýmkoli sdíleli svůj přístupový kód, bude moci pomocí této metody zobrazit vaše skryté fotografie.

Zde je návod, jak ověřit, že je vaše skryté album uzamčeno:

  1. Otevřete aplikaci Fotky a klepněte na alba .

  2. Hledat ikony zámku vedle položky Skryté a Nedávno smazané v části Nástroje.

    jak mohu změnit ok google na jiné slovo?
  3. Chcete-li zobrazit skryté fotografie, klepněte na Skrytý .

  4. Klepněte Prohlédnout album a poté složku odemkněte pomocí Touch ID nebo Face ID.

    Ikona alba, Skryté a Zobrazit album jsou zvýrazněny v zamčeném skrytém albu iPhone

Proč zamykat fotografie na iPhone?

Apple poskytl možnost na chvíli skrýt fotografie na vašem iPhone, čímž je odstraní z role fotoaparátu a vloží je do alba Hidden. To je v pořádku, pokud nechcete fotku v obecném seznamu fotoaparátu, ale ve skutečnosti to nikomu nebrání, aby fotku viděl. Pokud někomu předáte telefon, aby se podíval na nějaké fotky, které jste pořídili, nic nebrání tomu, aby se tato osoba přepnula do vašeho skrytého alba a viděla fotky, které jste nechtěli, aby někdo viděl.

Aplikace Fotky má nastavení, které vám umožní skrýt skryté album, které zabrání jeho zobrazení ve vašem seznamu alb. To je užitečné, protože vám to pomůže vyhnout se reklamě na skutečnost, že máte skryté fotografie, ale ve skutečnosti to nikomu nebrání v zobrazení těchto fotografií. Pokud někdo ví, co dělá, může snadno najít a zobrazit vaše skryté album, i když se nezobrazuje u vašich ostatních alb.

Album Hidden také nedokáže ochránit vaše skryté obrázky jinými způsoby. Například při výběru obrázků pomocí nástroje pro výběr obrázků v jiných aplikacích vám umožní vytáhnout obrázky ze složky Hidden.

Možnost zamknout vaše skryté album, která byla představena s iOS 16, ve skutečnosti chrání vaše skryté fotografie. Když je tato funkce zapnutá, uzamkne vaše skryté album za Face ID nebo Touch ID. Pokud se někdo pokusí získat přístup k albu Hidden bez vašeho svolení, uvítá ho prázdná složka. Tato funkce také stejným způsobem uzamkne vaše nedávno smazané snímky.

Kromě uzamčení vašich skrytých obrázků ve výchozí aplikaci Fotky tato možnost také chrání vaše skryté obrázky jinde. Skryté obrázky se nezobrazí ve výběru obrázků v jiných aplikacích a nebudou dostupné ani v aplikacích třetích stran.

FAQ
  • Jak smažu fotoalbum na svém iPhone?

    V aplikaci Fotky přejděte na alba > Vidět vše > Upravit a klepněte na červený kruh na albu jej smazat. Tím se nesmažou fotografie, ale pouze album. Fotografie zůstanou v albu Všechny fotografie.

  • Jak přesunu fotografii do alba na mém iPhone?

    Chcete-li přesunout fotografii nebo video do alba, otevřete je v aplikaci Fotky a klepněte na tři tečky > Přidat do alba . Vyberte existující album nebo klepněte na Nové album .

  • Jak mohu sdílet fotoalbum na svém iPhone?

    Zapněte Sdílená alba pro iPhone, abyste mohli vytvářet alba, která sdílíte s ostatními lidmi. Když vy (nebo kdokoli jiný ve sdíleném albu) pořídíte fotku, máte možnost ji umístit do sdíleného alba a všichni obdrží upozornění.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.