Hlavní Streamovací Služby Jak odstranit a vymazat historii vyhledávání Instagramu

Jak odstranit a vymazat historii vyhledávání Instagramu



My tady na TechJunkie nesoudíme. Pokud chcete hledat instantní věci na Instagramu, je to na vás. Pokud chcete vyčistit své stopy po záchvatu Instagramu, je to také na vás. O tom je tento návod. Jak vymazat historii vyhledávání Instagramu.

Sociální média ze své podstaty považují soukromí za mrzutost, za kterou musí platit spíše za lidská práva než za lidská práva. Uživatelé si musí vzít záležitost do svých rukou, mají-li si uchovat co i jen zdání soukromí, a to dnes uděláme. Ochrana osobních údajů je jedna věc, ale manipulace s tím, kdo vás může komentovat nebo sledovat, je jiná. Ukážu vám několik tipů, jak s nimi zacházet také.

Historie vyhledávání Instagramu může nejen ukázat někomu, kdo je zvědavý, co jste hledali, ale také může ovlivnit lidi, kteří vám jsou navrhováni. Stejně jako mnoho jiných sociálních sítí platí, že čím více je používáte, tím je jejich dokumentace ve vás úplnější. Vraťme si něco z toho zpět.

Vymažte svou historii vyhledávání Instagramu

  1. Otevřete aplikaci Instagram a v případě potřeby se přihlaste.
  2. Vyberte svůj účet v pravém horním nebo pravém dolním rohu obrazovky.
  3. Vyberte ikonu se třemi řádky v horní části stránky, poté dole, klepněte na Nastavení.
  4. Vyberte Zabezpečení a poté Historie vyhledávání.
  5. Klepněte na Vymazat vše
  6. Po zobrazení výzvy potvrďte, že chcete vymazat.

Vaše historie vyhledávání bude nyní vymazána a po otevření vyhledávací lišty se nic neobjeví. Resetují se také vaši navrhovaní lidé.

jak zapnout zvuk na snapchatu

Stáhněte si svůj profil na Instagramu

Jak již bylo zmíněno, čím více používáte sociální síť, tím úplnější profil na vás vytvářejí. Pokud chcete přesně vědět, co o vás Instagram ví, můžete to zjistit. Můžete požádat o výpis dat z Instagramu, který bude doručen do 48 hodin prostřednictvím souboru .zip v e-mailu.

  1. Přihlaste se do Instagramu a vyberte svůj účet.
  2. Výběrem nabídky nebo ikony se třemi řádky v pravém horním rohu stránky otevřete nabídku Možnosti.
  3. Klepněte na Nastavení a poté na Zabezpečení.
  4. V části Data a historie vyberte Stáhnout data.
  5. Zadejte e-mailovou adresu, na kterou chcete odeslat vaše data.
  6. Klepněte na Žádost o stažení ve spodní části obrazovky a po zobrazení výzvy zadejte heslo Instagramu.

Jakmile e-mail dorazí, bude obsahovat archiv ZIP. Budete to muset někde ve svém počítači dekomprimovat, abyste si to mohli přečíst. Poté jej můžete otevřít pomocí textového editoru a zjistit, kolik dat o vás síť shromáždila.

Skryjte svůj online stav na Instagramu

Pokud chcete nějaký čas procházet, aniž byste byli rušeni, nebo chcete, aby vaše aktivita na Instagramu zůstala pod radarem, můžete svůj online stav skrýt. Jedná se v podstatě o anonymní režim pro sociální síť, který udržuje vaši přítomnost skrytou, když děláte, co musíte.

  1. Přihlaste se do Instagramu a vyberte svůj účet.
  2. Vyberte ikonu nabídky a klepněte na Nastavení.
  3. Klepněte na Soukromí a vyberte Stav aktivity.
  4. Vypněte Zobrazit stav aktivity.

Když aplikaci používáte, neměli byste se zobrazovat jako online. Až budete připraveni, můžete ji znovu zapnout opakováním výše uvedeného a opětovným zapnutím stavu aktivity.

Váš účet Instagram bude soukromý

Název sociální sítě má stopu. Jsou navrženy tak, aby byly sociální a podporovaly sdílení a interakci. Pokud si chcete zůstat sami pro sebe nebo chcete zabránit lidem, aby vás sledovali, můžete svůj účet Instagram nastavit jako soukromý. Vaše příspěvky tak zůstanou soukromé a uživatelé budou nuceni vás sledovat.

  1. Přihlaste se do Instagramu a vyberte svůj účet.
  2. Vyberte ikonu nabídky a klepněte na Nastavení.
  3. Klepněte na Ochrana osobních údajů.
  4. Vyberte Soukromý účet a zapněte jej.

Přestaňte konkrétním lidem prohlížet vaše příběhy

Pokud máte problémy s lidmi, kteří si prohlížejí příběhy, které nechcete, aby je viděli, můžete je odfiltrovat. Nemusíte je přestat sledovat nebo je přestat sledovat vás, v rámci Stories existuje nastavení, které vám umožní odfiltrovat určité uživatele. Zde je návod, jak na to.

insignia roku tv se zvykne připojit k internetu
  1. Přihlaste se do Instagramu a vyberte svůj účet.
  2. Vyberte ikonu nabídky a klepněte na Nastavení.
  3. Klepněte na Soukromí.
  4. V části Interakce vyberte Příběh.
  5. Vyhledejte možnost Skrýt příběh před a klepněte na položku Lidé
  6. Vyberte účet dané osoby.

Od tohoto okamžiku uživatelé, které přidáte do této závěrečné sekce, nebudou moci zobrazit vaše příběhy.

Přestaňte jednotlivce komentovat vaše příspěvky

Můžete také použít prvek kontroly nad komentáři. Pokud trpíte zamořením trolly nebo jednotlivcem, který říká hloupé věci, můžete je zastavit v komentování.

  1. Vyberte svůj profil z Instagramu.
  2. Vyberte ikonu nabídky a klepněte na Nastavení.
  3. Klepněte na Soukromí a poté vyberte Komentáře.
  4. Vyberte možnost Blokovat komentáře od a vyberte možnost Lidé.
  5. Vyberte uživatelské jméno osoby, kterou chcete blokovat, a vyberte Blokovat.

Blokovat uživatele na Instagramu

Pokud vše ostatní selže a stále máte problémy s jednotlivci na Instagramu, můžete je zablokovat. Jedná se o poslední možnost, protože může vést k nepříjemným sociálním interakcím s nimi, pokud je vidíte ve skutečném světě, ale někdy není jiná možnost.

  1. Vyberte jejich uživatelské jméno z Instagramu.
  2. Vyberte ikonu nabídky a přejděte do Nastavení.
  3. Vyberte možnost Blokovat.

Po zablokování budete možná muset ručně odebrat všechny komentáře, které přidali k vašim příspěvkům, ale již nebudou moci komentovat budoucí příspěvky.

Drtivá většina uživatelů Instagramu je v pořádku, ale každá vesnice má svého idiota a většina z nich používá Instagram. Přinejmenším teď víte, jak s nimi zacházet!

jak používat iphone 6 bez sim karty

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.