Hlavní Facebook Jak vytvořit tlačítko Sledovat na Facebooku

Jak vytvořit tlačítko Sledovat na Facebooku



Co vědět

  • Na webové stránce: Nastavení a soukromí > Nastavení > Soukromí > Veřejné příspěvky .
  • V aplikaci: Nastavení a soukromí > Nastavení > Nastavení profilu > Veřejné příspěvky .
  • Vybrat Veřejnost pod Kdo mě může následovat .

Tento článek vysvětluje, jak přidat do profilu tlačítko pro sledování na Facebooku, aby vaše veřejné příspěvky mohli sledovat i lidé, kteří nejsou přáteli. Vysvětlíme vám také, co to znamená, když je někdo váš přítel oproti tomu, když je vaším následovníkem, a kdy dáváte přednost jednomu před druhým.

Proč přidat tlačítko Sledovat do svého profilu na Facebooku?

Podobně jako můžete vidět, co jiná osoba nebo stránka publikuje na jejich News Feed, když je sledujete nebo se s nimi přátelíte, uživatel, který na vašem profilu vybere tlačítko Sledovat, uvidí všechny vaše veřejně dostupné aktualizace ve svém vlastním zdroji.

Důvod za tím dává velký smysl, když uvážíte, jak běžné je sledovat stránky Facebooku nebo uživatele na Marketplace. Namísto toho, aby si firma musela vytvářet přátelství s každým zainteresovaným uživatelem, jednoduché tlačítko pro sledování umožňuje lidem mít aktuální informace o tom, co stránka zveřejňuje.

Pokud chcete stejnou úroveň zapojení a vztahu na svém osobním profilu na Facebooku, můžete návštěvníkům zpřístupnit tlačítko Sledovat. Teď, zatímco tymohlvytvořit firemní stránku na Facebooku , není to nutné, protože profily také přijímají sledující.

Dalším důvodem, proč byste mohli chtít přijímat sledující, je, pokud chcete, aby lidé měli přístup k vašim příspěvkům, přestože jste na Facebooku dosáhli limitu 5 000 přátel.

Takto vypadá tlačítko Sledovat pro potenciální sledující:

Příklad tlačítka pro sledování na Facebooku.

Přátelé na Facebooku vs sledující

Můžete se s někým spřátelit na Facebooku, aniž byste ho sledovali, a sledovat někoho, aniž byste o přátelství požádali! Zní to zmateně a nemusí to dávat jasný smysl, proč existují dvě možnosti, ale jsou k dispozici, aby poskytovaly konkrétní kontrolu nad tím, jak spolu lidé interagují.

Když se s někým kamarádíte, oba se automaticky následujete. Ve výchozím nastavení vidí vaše příspěvky, kotouče, příběhy a zvukové záznamy ve vašem kanálu zpráv. Chcete-li umožnit lidem, kteří nejsou přáteli, mít aktuální informace o vašich veřejných příspěvcích, aniž byste museli ručně navštěvovat váš profil, můžete svůj profil otevřít pro sledující.

Když vám někdo pošle žádost o přátelství na Facebooku, máte možnost žádost odmítnout. Toto je dobré opatření na ochranu soukromí, aby lidé, které neznáte, nemohli mít přehled o tom, co zveřejňujete ve svém kanálu zpráv. Stát se přáteli obsahuje odkaz na jejich profil ve vašem seznamu přátel.

Když někdo sleduje váš profil, stane se to okamžitě, bez vašeho schvalovacího procesu. Uvidí vaše aktualizace a váš profil se zobrazí v Následující oblast jejich účtu.

Nejste však uvedeni jako „přátelé“ v běžném smyslu, takže jejich příspěvky ve vašem zdroji nevidíte. Budete muset uživatele zablokovat nebo přidejte je do svého seznamu omezených odstranit je jako následovníka.

Jak přestat sledovat přátele na Facebooku

Jak vytvořit tlačítko Sledovat na svém účtu na Facebooku

Přejděte do nastavení účtu a přidejte do svého profilu tlačítko pro sledování. Zde je návod, jak to provést z počítače nebo mobilní aplikace:

Vytvořte tlačítko Sledovat z počítače

Chcete urychlit tyto kroky? Přejděte přímo do nastavení veřejných příspěvků a poté přejděte ke kroku 4.

jak chovat vesničany v minecraft 1.14
  1. Pro výběr použijte nabídku v pravé horní části Facebooku Nastavení a soukromí > Nastavení .

  2. Vybrat Soukromí z levého sloupce.

    Možnost Soukromí v nastavení Facebooku
  3. Vybrat Veřejné příspěvky .

    Veřejné příspěvky v nastavení ochrany osobních údajů na Facebooku
  4. Vedle Kdo mě může následovat , na pravé straně vyberte Veřejnost .

Vytvořte tlačítko Sledovat z aplikace

Dělat to z mobilní aplikace je podobné jako na webu, ale ne úplně stejné.

  1. Klepněte na tlačítko nabídky vpravo nahoře a poté přejděte dolů a rozbalte Nastavení a soukromí .

  2. Vybrat Nastavení .

  3. Klepněte Nastavení profilu , následován Veřejné příspěvky .

  4. V první části pod nadpisem Kdo mě může následovat , Vybrat Veřejnost .

    Nastavení soukromí v aplikaci Facebook
FAQ
  • Jak mohu někoho sledovat na Facebooku?

    Někoho můžete sledovat (místo toho, abyste se s ním stali přáteli), pouze pokud si do svého profilu přidal možnost sledování. Pokud ano, uvidíte to na stránce jejich profilu poblíž tlačítka žádosti o přátelství.

  • Jak zjistím, kdo mě sleduje na Facebooku?

    Vaše seznam sledujících na Facebooku se objeví ve vašem Přátelé okno. Uvidíte a Následovníci záložka zcela vpravo.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.