Hlavní Jiný Kam se ukládají moje záznamy z Google Meet?

Kam se ukládají moje záznamy z Google Meet?



Pohodlná možnost záznamu služby Google Meet vám umožňuje ukládat všechny konference a v případě potřeby je sledovat nebo sdílet.

Kam se ukládají moje záznamy z Google Meet?

Tato možnost však není k dispozici všem. Jedná se o funkci pouze pro G Suite Enterprise, která umožňuje živé streamování i nahrávání vašich videí. Stojí to za to? Pouze vy můžete rozhodnout.

Pokud máte příležitost nahrávat svá videa, možná vás zajímá: kam tyto nahrávky jdou? Zůstávají v cloudu nebo jdou přímo do vašeho počítače? Kdo k nim má přístup?

Tento článek na to odpoví.

Umístění záznamu

Jakmile se rozhodnete zastavit nahrávání, okamžitě obdržíte oznámení, že záznam přejde na váš Disk Google.

zastavit nahrávání

Chcete-li získat přístup k tomuto záznamu, budete muset postupovat podle těchto kroků:

  1. Přihlaste se ke svému účtu Disku Google.
  2. Klikněte na tlačítko Můj disk na postranním panelu vlevo.
  3. Vyberte složku Meet Recordings.
    setkat se s nahrávkami
  4. Vaše zaznamenané video by se mělo objevit uvnitř složky.

Upozorňujeme, že může chvíli trvat, než se vaše video zobrazí, protože Google jej musí nejprve zpracovat. Pokud je vaše video zdlouhavé nebo rychlost stahování není příliš dobrá, může trvat nějakou dobu, než se video zobrazí.

Pokud se tedy video nezobrazí okamžitě, vraťte se o něco později. Nebojte se, pokud jste potvrzení viděli před zastavením nahrávání, mělo by se objevit nakonec.

Disk Google usnadňuje sdílení záznamu na jakémkoli jiném nástroji pro správu. Můžete jej například nahrát na svou platformu pro správu projektů nebo do Učebny Google během několika minut.

jak zvednout ruku na zoom

Dále si můžete nahrávku stáhnout z Disku Google přímo do úložiště počítače. Stačí kliknout na tlačítko více (tři svislé tečky) vedle souboru a vybrat Stáhnout. Nahrávka se zobrazí ve složce ke stažení určené pro váš počítač.

Další umístění souboru

Záznam Meet se může zobrazit na dvou dalších místech kromě Disku Google organizátora.

Nejprve organizátor schůzky a uživatel, který zahájil nahrávání, obdrží e-mailový odkaz na soubor. Kliknutím na tento odkaz přejdete na novou stránku, která přehrává vaše video.

Tento e-mail pak můžete přeposlat jinému příjemci. Kdokoli ji obdrží, bude moci nahrávku otevřít stejným způsobem.

Událost jste navíc mohli vytvořit pomocí Kalendáře Google. Pokud ano, odkaz na záznam se zobrazí v informacích o události kalendáře.

google meet nahrávky

Stejný záznam uvidí také všichni uživatelé, kteří se události zúčastnili (nebo byli pozváni).

Ostatní si záznam nemohou stáhnout?

Za normálních okolností můžete nahrávku sdílet s kýmkoli a měl by být schopen si ji stáhnout. Někdy však tato možnost zmizí.

Pokud k tomu dojde, musíte konkrétní možnost vypnout. Následuj tyto kroky:

  1. Přejděte na svůj Disk Google.
  2. Najděte svůj záznamový soubor.
  3. Vyberte Sdílet.
  4. Vpravo dole přejděte na Pokročilé.
  5. Najděte políčko vedle možnosti Zakázat možnosti stahování, tisku a kopírování pro komentátory a diváky.
  6. Zrušte zaškrtnutí.
  7. Přejděte na Uložit změny.
  8. Vyberte Hotovo.

Druhý uživatel by nyní měl mít možnost stáhnout si záznam.

Důležité body týkající se setkání s nahrávkami

Když se rozhodnete zaznamenat své schůzky, je třeba mít na paměti několik věcí.

Nejprve budou vaše nahrávky obsahovat pouze aktivního reproduktoru a vše, co je prezentováno (snímky, obsah atd.). Součástí videa nebudou ani další upozornění, uživatelská okna a oznámení. Diváci a další účastníci se tak nemusí obávat, že se objeví v samotné nahrávce.

Záznam mohou kontrolovat a ukládat pouze lidé v organizaci. Všichni ostatní, včetně uživatelů mobilních aplikací a lidí, kteří se připojují pomocí telefonu, nemohou záznam spravovat. Po zahájení nahrávání však obdrží upozornění.

A konečně, pokud některý účastník během prezentace aktivuje možnost živých titulků, tyto titulky se v záznamu později neobjeví.

Zaznamenávejte, kontrolujte, sdílejte

Jak vidíte, hledání záznamů Google Meet by mělo být hračkou. Pokud jste členem organizace, měli byste mít k souboru snadný přístup.

Poté je můžete znovu prohlédnout a dokonce je sdílet s kýmkoli mimo organizaci. Proto byste měli nahrávat, kdykoli můžete. Zejména proto, že je docela snadné odstranit záznam z Disku, když už jej nepotřebujete.

Jak se vám líbí tato funkce Google Meet? Stojí za to zaplatit cenu G-Suite Enterprise? Dejte nám vědět v sekci komentáře níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.