Hlavní Sítě Co se stane, když se vám náhodně líbí fotka na Facebooku a pak se vám nelíbí?

Co se stane, když se vám náhodně líbí fotka na Facebooku a pak se vám nelíbí?



Domovská stránka Facebooku prošla v posledních několika letech různými typy vzhledů a designů s cílem zlepšit uživatelskou zkušenost. Nyní můžete nejen lajkovat fotku na Facebooku, ale také na ni reagovat různými emotikony.

Co se stane, když se vám náhodně líbí fotka na Facebooku a pak se vám nelíbí?

I když lajkování fotek na Facebooku nebylo nikdy snazší, je také neuvěřitelně jednoduché dát to lajku náhodou, zvláště pokud používáte mobilní aplikaci. V tomto článku budeme diskutovat o tom, co se stane, když omylem označíte, že se vám fotka na Facebooku líbí a poté se vám nelíbí. Probereme také, jak se můžete vyhnout reakci na něčí příspěvek na Facebooku.

Může někdo vidět, zda se vám jeho fotografie líbí a zda se vám nelíbí?

Všichni jsme tam byli. Procházíte Facebook a váš prst omylem sklouzne na tlačítko To se mi líbí pod něčím příspěvkem. I když jim můžete hned dát like, dostali by oznámení, že jste jejich fotku označili jako lajk?

jsou moje ovladače aktuální

Neúmyslné lajkování něčí fotky na Facebooku, zvláště pokud jste se při prohlížení jeho profilu snažili zůstat bez povšimnutí, může být poněkud trapné. Nemluvě o tom, že se vám může náhodně líbit fotka z doby před pár lety. To jen dokazuje, že jste nejen navštívili jejich profil, ale také si prošli velkou část jejich fotogalerie na Facebooku.

I když na fotografii nemůžete dvakrát klepnout, abyste ji označili jako To se mi líbí, jako na Instagramu, na Facebooku stačí klepnout na tlačítko To se mi líbí pod ní. Pokud na něj chcete reagovat emotikonem, musíte podržet a stisknout tlačítko To se mi líbí, dokud se neobjeví sada šesti dalších emotikonů.

Pokud chcete reagovat na něčí fotku na vašem PC, umístěte kurzor na záložku To se mi líbí a emotikony vyskočí. Ve chvíli, kdy se vám líbí nebo zareagujete na něčí fotku na Facebooku, obdrží okamžitě upozornění. Chcete-li fotografii na Facebooku odlišit, jednoduše klepněte na tlačítko To se mi líbí, které nyní zmodralo.

Pokud používáte Facebook na svém PC, pak je trochu náročnější dát lajk něčí fotografii omylem. Ve skutečnosti byste museli kliknout na záložku To se mi líbí pod fotkou, což znamená, že šance, že to uděláte náhodou, je mnohem menší. Ale pokud to náhodou udělal, pro odlišení stačí znovu kliknout na tlačítko To se mi líbí. Jakmile označíte fotku na Facebooku jako To se mi líbí, upozornění bude odstraněno.

jak dát řádek přes textový svár

Uživatel Facebooku nebude upozorněn, že se vám jeho fotka nelíbí, ale co když se vám líbí? No, všechno záleží na načasování. Pokud se vám příspěvek na Facebooku líbí a poté se vám nelíbí, když byl daný člověk v tu chvíli online, je velká šance, že ho viděl. Na druhou stranu, pokud nepoužívali Facebook, když jste jejich fotografii lajkovali a nelajkovali, pravděpodobně to ani nezjistí.

Náhodné lajkování fotky na Facebooku je znatelnější než na Instagramu, protože fotka, která se vám líbí, se objeví ve zdrojích vašich přátel. To může být obzvláště složité, pokud máte hodně společných přátel. Čím více času uplyne mezi okamžikem, kdy se vám fotka líbí, a poté, co se vám fotka nelíbí, tím více času této osobě dáte na zobrazení oznámení. To je důvod, proč když se vám náhodou líbí fotka na Facebooku, měli byste ji okamžitě označit jako „lajk“, abyste se vyhnuli odhalení.

To, zda viděli, že se vám jejich fotka líbí, závisí také na jejich nastavení oznámení. Pokud se rozhodli mít povolená oznámení push, obdrží zprávu v okamžiku, kdy se vám fotka líbí. Pokud však tuto funkci deaktivují, není se čeho obávat.

Pokud jde o nechtěnou reakci na facebookovou fotku pomocí emoji, platí stejná pravidla. I když se reakce na příspěvek na Facebooku provádí jinak než lajkování, pro zrušení reakce stačí znovu klepnout na tlačítko To se mi líbí.

Co dělat, když se vám náhodou líbí něčí fotka na Facebooku

Když se vám náhodou líbí něčí fotka, video nebo status na Facebooku, první věc, kterou byste měli udělat, je nepodobat se mu. Další možností je dočasně daného uživatele zablokovat. Ačkoli se tato možnost může zdát poněkud extrémní, je to solidní řešení, pokud chcete mít 100% jistotu, že se vám nebude líbit. Chcete-li někoho zablokovat na Facebooku na vašem PC, musíte udělat toto:

  1. Otevřeno Facebook ve vašem prohlížeči.
  2. Na panelu Hledat na Facebooku v levém horním rohu zadejte jméno osoby, kterou chcete zablokovat.
  3. Přejděte na jejich profil.
  4. Klikněte na tři tečky v pravé dolní části jejich titulní fotografie.
  5. Z rozbalovací nabídky vyberte Blokovat.
  6. Potvrďte, že je chcete zablokovat.

Chcete-li to provést v mobilní aplikaci, postupujte takto:

jak skrýt, jakou hru hrajete na ps4
  1. Otevřete v telefonu aplikaci Facebook.
  2. Klepněte na tři vodorovné čáry v pravém dolním rohu obrazovky.
  3. Pokračujte do Nastavení a soukromí a poté přejděte do Nastavení.
  4. Přejděte dolů na Blokování.
  5. Vedle položky Blokovat uživatele zadejte jméno uživatele Facebooku.
  6. Klepněte na tlačítko Blokovat.
  7. Potvrďte, že je chcete zablokovat.

Než je odblokujete, měli byste počkat několik dní. Tímto způsobem všechna další oznámení, která mohou obdržet, posunou vaše dále dolů v podokně aktivit a možná i pryč od jejich pozornosti. Když někoho zablokujete na Facebooku, všechna vaše předchozí lajky a komentáře z jeho příspěvků a fotek zmizí. Pokud se je rozhodnete odblokovat, znovu se objeví. Oznámení, že se mi líbí, však pravděpodobně zmizí.

Další věc, kterou můžete udělat, je deaktivovat svůj účet na Facebooku, i když tato možnost je ještě extrémnější než ta předchozí. Jakmile obnovíte svůj účet, oznámení zmizí z podokna aktivity dané osoby. Chcete-li deaktivovat svůj profil na Facebooku, postupujte takto:

  1. Přejděte na svou stránku na Facebooku a klikněte na šipku dolů v pravém horním rohu.
  2. Vyberte Nastavení a soukromí.
  3. Pokračujte do Nastavení.
  4. Klikněte na Informace o vašem Facebooku na levém postranním panelu.
  5. Vedle položky Deaktivace a odstranění vyberte Zobrazit.
  6. Klikněte na Deaktivovat účet a poté Pokračovat k deaktivaci účtu.
  7. Potvrďte, že chcete deaktivovat svůj účet.

Skryjte své stopy na Facebooku

Každý, kdo má účet na Facebooku, pravděpodobně omylem olajkoval něčí fotku nebo příspěvek. I když fotografii hned lajknete, může být osoba, jejíž fotka se vám líbí, stále upozorněna, že jste tak učinili. Ale skrytí vašeho sympatie závisí na vašem načasování a štěstí. Pokud se chcete ujistit, že váš náhodný like zůstane bez povšimnutí, máte možnost tuto osobu zablokovat nebo deaktivovat svůj účet.

Už se vám někdy stalo, že se vám omylem líbila něčí fotka na Facebooku a pak jste ji hned nedali? Co jsi dělal? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.