Hlavní Sociální média Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na telegramu

Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na telegramu



Telegram je dnes jednou z nejpopulárnějších platforem pro zasílání zpráv. Používá se pro rychlé kontaktování vaší rodiny, přátel a spolupracovníků. Stejně jako mnoho jiných aplikací, které poskytují komunikační služby, i Telegram vám dává možnost zablokovat určitého uživatele. Neexistuje však žádný konkrétní způsob, jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na Telegramu. Existuje však několik příznaků, které tomu mohou naznačovat.

jak zkontrolovat blokovaná čísla
  Jak zjistit, zda vás někdo zablokoval na telegramu

Zde se s vámi podělíme o tyto tipy, které vám pomohou zjistit, zda vás někdo na Telegramu zablokoval.

Zprávy nebyly doručeny

Když odešlete zprávu na telegramu, zobrazí se vedle vašeho textu jedno malé zaškrtnutí. To znamená, že daná osoba zprávu obdržela, ale ještě ji neviděla. Když uživatel se zprávou otevře chat a uvidí zprávy, jedno zaškrtnutí se změní na dvě zaškrtnutí. Takto poznáte, že si daná osoba přečetla vaše zprávy a že možná dostáváte odpověď.

Pokud však váš text doprovází pouze jediné zaškrtnutí po delší dobu – a víte, že příjemce pravidelně kontroluje své zprávy – může to znamenat, že vás zablokoval.

Neobvyklý stav aktivity

Dalším způsobem, jak zkontrolovat, zda vás někdo na telegramu zablokoval, je podívat se na stav jeho aktivity. V závislosti na vašem nastavení ochrany osobních údajů a nastavení ochrany osobních údajů druhého uživatele zobrazuje Telegram odhadované datum a čas, kdy byl někdo naposledy online. Pokud ale ostatním neumožníte vidět stav vaší aktivity, nebudete moci vidět ani jejich.

Pokud je stav uživatele uveden jako „Už dávno“ namísto „Online“ nebo jako odhadovaná doba od posledního připojení, je pravděpodobné, že vás zablokoval. Bohužel to není přesný indikátor toho, že vás někdo zablokoval, pokud ve skutečnosti nějakou dobu nebyl na telegramu nebo pokud skryl stav své aktivity. Ale pokud jste s nimi mluvili nedávno, může být snazší usoudit, zda vás zablokovali nebo ne.

Profilový obrázek je zpět na iniciály uživatele

Když si vytvoříte účet na Telegramu, můžete použít fotografii dle vlastního výběru jako svůj profilový obrázek nebo kteroukoli z nálepek a emotikonů, které Telegram nabízí. Jinak aplikace použije vaše iniciály na náhodně zvoleném barevném pozadí podobně jako Gmail. Pokud se obrázek osoby náhle změní z obvyklé fotografie na iniciály, může to znamenat, že vás zablokoval.

Pokud však profilová fotka uživatele nebyla nikdy aktualizována z výchozích iniciál, je těžké říci, zda vás zablokoval.

Nelze připojit hovory nebo videochat

Kromě zasílání zpráv vám Telegram také poskytuje možnost volat a videochat s ostatními uživateli. Opět platí, že to, zda budete moci někoho tímto způsobem kontaktovat, závisí na jeho nastavení ochrany osobních údajů. Pokud jste jim však již dříve mohli zavolat a na obrazovce se při pokusu o zavolání náhle zobrazí „Nepodařilo se připojit“, možná vás zablokovali.

Nejčastější dotazy

Jak zablokuji uživatele na Telegramu?

jak snímat snímky obrazovky, aniž by o tom věděli

Uživatele můžete zablokovat dvěma způsoby. Jedním z nich je klepnutí na váš chat s nimi, poté na jejich profilový obrázek a nakonec na tři tečky v pravém horním rohu, kde najdete „Blokovat uživatele“. Druhým způsobem je přejít na „Nastavení“, poté na „Ochrana osobních údajů a zabezpečení“ a „Blokovaní uživatelé“. Zde budete mít možnost kliknout na chat osoby, kterou chcete zablokovat.

Jak změním, kdo může vidět stav mé aktivity na telegramu?

Viditelnost svého stavu můžete změnit tak, že nejprve přejdete do „Nastavení“ a poté kliknete na „Ochrana soukromí a zabezpečení“, kde budete moci změnit, kdo může vidět stav vaší aktivity v „Naposledy viděno a online“.

jak vypnu chromecast

Ukazuje telegram čas, kdy byla zpráva viděna?

Telegram zobrazuje pouze čas odeslání zprávy. Neexistuje způsob, jak zjistit, kdy byla zpráva přečtena.

Odstraňte zmatky ohledně blokování telegramů

Ačkoli neexistuje způsob, jak zjistit, zda vás někdo zablokoval, tyto metody vám mohou pomoci určit, zda se vaše zprávy čtou nebo proč nevidíte něčí profilovou fotku. Pokud se domníváte, že jste neudělali nic, co by opravňovalo k zablokování, zkuste osobu kontaktovat jiným způsobem, abyste zjistili, zda je s jejím telegramovým účtem vše v pořádku.

Máte podezření, že vás někdo na Telegramu zablokoval? Pomohla vám některá z těchto metod na to přijít? Řekněte nám to v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.