Hlavní Služby Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube



Kvůli veškerému dostupnému obsahu je bohužel příliš snadné proniknout do králičí nory videí na YouTube a ztratit pojem o čase. Zapojení je ještě snazší, pokud povolíte funkci automatického přehrávání platformy – která umožňuje automatické přehrávání souvisejících videí –, aby zůstala zapnutá při sledování videí.

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube

Funkce automatického přehrávání YouTube je ve výchozím nastavení zapnutá, takže pokud se vyskytne problém, budete se muset fyzicky rozhodnout ji vypnout.

Kromě toho, i když je tato funkce určena k přehrávání videí souvisejících s tím, který jste právě sledovali, někteří uživatelé mají pocit, že příliš často míjí cíl. V tomto článku vám ukážeme, jak zakázat automatické přehrávání na YouTube.

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube – napříč zařízeními

Funkce automatického přehrávání YouTube byla uživatelům představena v roce 2015 a je dostupná na všech zařízeních, která podporují YouTube. To zahrnuje počítače se systémem Windows, Mac a Chromebooky. Když kliknete na video, YouTube automaticky seřadí podobné video, které se přehraje, až skončí první.

Pokud například sledujete hudební video, funkce automatického přehrávání zařadí do fronty skladbu od stejného interpreta. Může to být výhodná možnost, pokud nechcete na svém zařízení hledat novou skladbu, která se má přehrát pokaždé, když video skončí.

Může však být nepříjemné, pokud YouTube udělá to, co považujete za špatnou volbu. Podívejme se tedy, jak můžete zakázat automatické přehrávání na YouTube v počítači pomocí libovolného z dostupných prohlížečů:

jak snímek obrazovky na snapchat bez toho, aby věděli iphone
  1. Otevřete YouTube pomocí libovolného prohlížeče a klikněte na libovolné video.
  2. Když se video začne přehrávat, umístěte kurzor na video.
  3. V pravém dolním rohu obrazovky videa uvidíte ikonu Přehrát, kterou lze přepínat doleva nebo doprava.
  4. Pokud na něj najedete kurzorem, objeví se malé vyskakovací okno, které říká, že automatické přehrávání je zapnuté.
  5. Přepněte přepínač a objeví se tlačítko vypnutí, které vám dá vědět, že automatické přehrávání je vypnuté.

Pamatujte, že YouTube tuto funkci nedávno upgradoval a mimo video v pravé horní části obrazovky býval přepínač automatického přehrávání. Pokud jste si na to zvykli, nebojte se, funkce stále existuje. Právě bylo přemístěno.

YouTube Jak vypnout automatické přehrávání

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube pro iOS a Android

Funkce automatického přehrávání je dostupná také na mobilních zařízeních – chytrých telefonech a tabletech. Bez ohledu na to, zda používáte Android nebo iPhone, proces vypnutí automatického přehrávání bude stejný:

  1. Spusťte na svém zařízení aplikaci YouTube.
  2. Přehrajte si libovolné video.
  3. Klepněte na video a v pravém horním rohu uvidíte přepínač automatického přehrávání.
  4. Klepněte na přepínač a automaticky se přepne z polohy Zapnuto do Vypnuto.

To je vše. Nyní se vám na vašem mobilním zařízení nebudou automaticky přehrávat žádná videa YouTube.

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube Music

YouTube Music je streamovací služba, která uživatelům umožňuje poslouchat veškerou jejich oblíbenou hudbu z YouTube na základě jejich preferencí. Platforma automaticky zařadí do fronty seznam skladeb, které se mají přehrát, když začnete hudbu poslouchat.

Neexistuje způsob, jak tuto funkci zakázat. V nejlepším případě můžete kliknout na jednu skladbu a požádat o její přehrání ve smyčce. Můžete to udělat kliknutím na funkci Opakovat jeden v pravém dolním rohu obrazovky.

Jak vypnout automatické přehrávání v seznamu videí YouTube

Stejně jako u YouTube Music nelze automatické přehrávání na YouTube vypnout, když kliknete na seznam videí YouTube. Ve skutečnosti je konceptem playlistů přehrávání videí po sobě nebo v náhodném pořadí.

Jak vypnout automatické přehrávání na YouTube TV

Pokud máte předplatné YouTube TV, můžete také vypnout funkci automatického přehrávání, pokud pro ni nemáte žádné využití. Postup:

  1. Přihlaste se ke svému účtu YouTube TV.
  2. Klikněte na svůj profilový obrázek na pravé straně obrazovky.
  3. Klepněte na Nastavení.
  4. Klikněte na možnost Automatické přehrávání při spuštění a podle potřeby ji zapněte nebo vypněte.
Automatické přehrávání na Youtube

Další často kladené dotazy

Jak zastavím přehrávání videí YouTube při posouvání

YouTube před několika lety představil funkci přehrávání, která uživatelům umožňuje vidět náhledy videí při procházení domovskou obrazovkou. Generují také titulky a vy získáte lepší představu o tom, o čem videa jsou. To však může ovlivnit vaši Wi-Fi a data, takže ji možná budete chtít vypnout. Tady je návod:u003cbru003eu003cbru003e• Otevřete aplikaci YouTube a přejděte na Settings.u003cbru003eu003cimg class=u0022wp-image-246879u0022 style=u0022width: 300px;u022width: 300px;u002https://www. /8-7.jpg'tj-custom-question'>Jaké jsou výhody a nevýhody opuštění automatického přehrávání?

Mějte na paměti, že ať už se rozhodnete opustit funkci automatického přehrávání, toto nastavení se použije při každém použití platformy, bez ohledu na zařízení.u003cbru003eu003cbru003eMohou nastat situace, kdy je zapnutí automatického přehrávání velmi užitečné. Například poslech po sobě jdoucích epizod podcastů. Jindy se nebude zdát dobrý nápad nechat YouTube automaticky vybrat další video. Nakonec to bude záležet na uživateli a jeho vlastních preferencích.

Vypněte automatické přehrávání na YouTube

Měli byste nechat YouTube vybrat za vás?

YouTube ve výchozím nastavení zapíná funkci automatického přehrávání, protože chce, aby uživatelé trávili na platformě co nejvíce času. To znamená více předplatných, více reklam a v konečném důsledku vyšší příjmy pro společnost.

A přiznejme si to, YouTube má tolik obsahu. Je tu něco pro každého a automatické hraní vám může pomoci. Ale pokud to chcete vypnout, teď víte, jak na to.

jak hacknout vaše snapchat skóre

Necháváte automatické přehrávání zapnuté nebo vypnuté? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.