Hlavní Google Dokumenty Jak znovu získat přístup v Dokumentech Google, když váš přístup vypršel

Jak znovu získat přístup v Dokumentech Google, když váš přístup vypršel



Google Docs je webová cloudová aplikace, která umožňuje spolupráci více jednotlivců na jednom dokumentu. Aplikace však má vážné ovládací prvky vlastnictví a sdílení. Vlastník dokumentu (tvůrce dokumentu) bude mít před sebou řadu možností.

Jak znovu získat přístup v Dokumentech Google, když váš přístup vypršel

Zde je více o problémech s přístupem k Dokumentům Google. Pokud platnost vašeho přístupu vypršela nebo máte potíže s nalezením dokumentu, ke kterému jste měli přístup dříve, můžete najít řešení níže.

Prošlý přístup

Jak již bylo zmíněno, Dokumenty Google mají několik možností přístupu a sdílení, všechny jsou kontrolovány tvůrcem dokumentu. Dokumenty Google jsou o sdíleném přístupu. Někdo vytvoří dokument a sdílí ho s vámi. Poté se automaticky stanou vlastníkem dokumentu. Vlastník dokumentu může přiřadit role správce i úroveň přístupu správce. Správce může mít stejná oprávnění jako vlastník, pokud to vlastník povolí.

jak stahovat gify z Twitteru

Nyní můžete obdržet a Platnost vašeho přístupu vypršela zpráva při pokusu o práci na dokumentu, na kterém jste nedávno pracovali. Pokud ano, je pravděpodobné, že váš přístup vypršel.

Při úpravách nastavení sdílení v dokumentu Google může vlastník (nebo administrátor) zvolit, kdy vyprší platnost přístupu každého člena. Může to být za 7 dní, 30 dní nebo k vlastnímu datu. Jakmile platnost přístupu vyprší, obdržíte výše uvedenou zprávu.

Je docela možné, že vlastník mohl omylem nastavit datum vypršení platnosti nebo jej někdy zapomněl změnit. Jediným způsobem, jak znovu získat přístup k tomuto dokumentu Google, je kontaktovat vlastníka / správce dokumentu. Natočte jim e-mail nebo jim pošlete rychlou zprávu. Poté mohou rychle změnit nastavení sdílení / vypršení platnosti a nechat pracovat na dokumentu v žádném okamžiku.

google dokumentům váš přístup vypršel

Zrušený přístup

Pokud vám vlastník záměrně zruší přístup k dokumentu na Disku Google, nebudete jej moci najít, natož aby k němu měl přístup. V tomto scénáři jediné, co můžete udělat, je kontaktovat vlastníka a požádat o vysvětlení.

Ale nemyslete si, že zrušený přístup znamená, že se majitel na vás zlobí. Někdy po dokončení spolupráce vlastník zruší váš přístup k dokumentu. Pokud víte, že vaše práce na dokumentu je dokončena a zdá se, že ji nemůžete najít, je to pravděpodobně odpověď. V každém případě kontaktování vlastníka nebo správce může problém vyřešit velmi rychle.

Problém však nastane, když nemůžete kontaktovat vlastníka dokumentu. Pokud dokument nevidíte, neuvidíte jeho e-mailovou adresu, nemluvě o tom, že ho kontaktujete prostřednictvím chatu v aplikaci Doc.

můžete číst textové zprávy online verizon

Řešením je procházení vaší doručené pošty v Gmailu a nalezení původní zprávy, kde vás vlastník vyzval ke sdílení dokumentu. Zde budete moci najít jejich e-mailovou adresu a kontaktovat je prostřednictvím Gmailu. Při vyhledávání zmíněné pozvánky na úpravy / prohlížení / komentování použijte klíčová slova.

Nelze upravit

Možná máte přístup k dokumentu, můžete si jej prohlížet, dokonce přidávat komentáře, ale možná jej nebudete moci upravovat. Opět je na vlastníkovi nebo správcích, aby vám přidělili oprávnění.

V Dokumentech Google existují tři oprávnění: prohlížet, komentovat a upravovat.

Oprávnění pro úpravy vám umožňuje přístup k dokumentům, které chcete. Oprávnění pro komentáře vám neumožňuje upravit dokument, ale můžete přidat komentáře. Nakonec vám oprávnění k prohlížení umožní zobrazit dokument pouze v reálném čase, aniž byste mohli provádět jakékoli změny nebo doplňky.

To je velmi užitečné při práci s větším týmem na jednom dokumentu. Místo toho, abyste neustále museli lidi žádat, aby přestali dokument upravovat, můžete jim v tom úplně zabránit. Mohou přidávat komentáře s konstruktivní kritikou a návrhy, ale s tělem textu nebudou moci nic dělat.

Alternativně můžete uživateli povolit oprávnění pouze pro zobrazení.

Pokud jste na druhém konci této páčky a chcete získat další oprávnění, měli byste zde kontaktovat vlastníka / správce. Můžete tak učinit prostřednictvím vloženého chatu v Dokumentech Google nebo přímým odesláním e-mailu.

Odstraněný dokument

Nejhorší scénář, pokud jde o přístup k dokumentu Google, je jeho smazání. K tomu obvykle dochází náhodou, ačkoli vlastník možná chtěl, aby byl dokument odebrán.

Mějte na paměti, že smazaný dokument může obnovit pouze vlastník. Pokud tedy potřebujete přístup k dokumentu, u kterého máte podezření, že byl odebrán, nejlepším způsobem je kontaktovat vlastníka.

Disk Google naštěstí nevymaže odstraněný dokument Google okamžitě. Udržuje to ve složce Koš. Chcete-li otevřít složku Koš, přejděte na svůj Disk Google. Na levé straně uvidíte seznam karet. Ve spodní části uvidíte kartu Koš. Klikněte na něj. Váš odstraněný dokument by tam měl být.

Převod vlastnictví

Řekněme, že vy a tým jste do určité míry pracovali na dokumentu Google. Nyní z toho nikdo z týmu nemá žádný účel a chce to smazat. Majitel nechce, aby to všechno přeplnilo. Dokument však stále potřebujete a chcete jej použít. Jednou z možností by bylo zkopírovat obsah celého dokumentu a vložit jej do jiného souboru Dokumentů Google. Tím by se však odstranila historie úprav a komentářů.

Přístup k dokumentům Google vypršel - jak znovu získat přístup

Naštěstí můžete převést vlastnictví jednotlivých dokumentů. Vše, co musí vlastník udělat, je toto.

Přejděte na domovskou stránku Dokumentů Google. Najděte příslušný dokument. Přejděte do pravého horního rohu obrazovky a klikněte Podíl . Pokud budoucí vlastník v dokumentu není, zadejte jeho e-mailovou adresu. Pokud ano, vyberte Pokročilý v pravém dolním rohu okna Sdílet. Poté najděte osobu na seznamu lidí, kteří mají přístup. Klikněte na ikonu tužky vedle jeho jména. Vybrat Je vlastníkem a poté klikněte Hotovo .

To je vše, co vlastník musí udělat, aby na vás mohl převést vlastnictví dokumentu Google.

Sdílení v Dokumentech Google

Jak vidíte, zásady sdílení v Dokumentech Google jsou velmi přísné. Můžete dokonce lidem zabránit v tom, aby v dokumentu dělali cokoli, kromě komentářů a zobrazení. Pokud již k dokumentu nemáte přístup, je nejlepší kontaktovat vlastníka nebo některého ze správců. Pomohou vám znovu získat přístup nebo vysvětlí, proč byl váš přístup zrušen.

Úspěšně jste znovu získali přístup k dokumentu Google? Co způsobilo, že jste ztratili přístup? Neváhejte a podělte se o svůj příběh v sekci komentářů níže a položte jakékoli dotazy.

přidat zařízení do mého účtu Google

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.