Hlavní Jiný Jak zabránit Google Chrome v ukládání historie prohlížeče

Jak zabránit Google Chrome v ukládání historie prohlížeče



Zabraňte prohlížeči Google Chrome ukládat historii prohlížečeGoogle Chrome se nedávno stal webovým prohlížečem volby pro mnoho uživatelů počítačů Mac a PC. Své rychle , rozšiřitelný a relativně bezpečné. Má však významnou chybu: na rozdíl od většiny prohlížečů nemá Chrome žádné uživatelské nastavení, které by bránilo nebo automaticky vymazávalo historii prohlížeče. Uživatelé mohou historii kdykoli ručně vymazat, ale to trvá čtyři kliknutí ve třech nabídkách; stěží ideální. Naštěstí existuje trik, kterým můžeme zabránit tomu, aby se v prohlížeči Chrome zaznamenávala historie procházení.

Jak zabránit Google Chrome v ukládání historie prohlížeče

Zde je postup, jak toho dosáhnout. Chrome ukládá historii prohlížeče do souboru na disku vašeho počítače. Pokud omezíme možnost prohlížeče Chrome tento soubor upravit, nebude moci zaznamenávat žádné webové adresy.

Nejprve přejděte do Chromu a ručně vymažte historii stisknutím Command-Y pro OS X nebo Control-H pro Windows. Poté klikněte Smazat údaje o prohlížení , ujistěte se, že je zaškrtnuto políčko Vymazat historii procházení, a poté vyberte od začátku z rozevírací nabídky.

Poté klikněte na ikonu Smazat údaje o prohlížení pro dokončení procesu tlačítko v dolní části okna. To nám dává prázdnou tabulku, ze které máme začít.

Nyní musíme omezit přístup k souboru historie prohlížeče Chrome. Nejprve ukončete prohlížeč Chrome, aby nedocházelo ke konfliktům, a poté vyhledejte soubor historie prohlížeče Chrome.

V systému macOS je soubor historie uložen na následujícím místě:

~/Library/Application Support/Google/Chrome/Default

Na počítači se systémem Windows chcete najít soubor historie prohlížeče Chrome:
C:Users[User Name]AppDataLocalGoogleChromeUser DataDefault
Možná budete muset povolit možnost Zobrazit skryté soubory v Průzkumníkovi Windows, abyste viděli složku AppData.

jak spustit apk na Windows

V obou těchto umístěních najdete soubor s názvem Historie bez přípony souboru. Toto je soubor, který musíme zamknout. V systému macOS klikněte pravým tlačítkem na soubor a vyberte Získat informace (nebo zvýrazněte soubor a stiskněte Command-I ).

jak smazat zprávy v nesouladu

V části Obecné zaškrtněte políčko Zamčené . Chromu to zabrání v úpravě tohoto souboru, a tím zastaví zaznamenávání jakékoli budoucí historie procházení.

Ve Windows klikněte pravým tlačítkem na soubor Historie a vyberte Vlastnosti . V okně Vlastnosti zaškrtněte políčko Pouze ke čtení a poté stiskněte Aplikovat .

Jakmile zamknete soubor Historie, otevřete Chrome a začněte procházet. Poté přejděte do seznamu historie a uvidíte, že Chrome hlásí Nebyly nalezeny žádné záznamy historie. A je to! Chcete-li znovu začít zaznamenávat historii procházení, jednoduše opakujte příslušné kroky pro Mac nebo Windows výše a zrušte zaškrtnutí zamčené nebo jen pro čtení.

V tomto okamžiku se někteří z vás nepochybně ptají, proč nepoužívat Režim inkognito ? Je pravda, že režim inkognito zabrání prohlížeči Chrome zaznamenávat historii prohlížení, ale také blokuje soubory cookie a zasahuje do mnoha rozšíření. Zabránění prohlížeči Chrome v zaznamenávání historie procházení také znamená, že si nemusíte pamatovat procházení v režimu Ignoto, pokud Chrome nikdy nechcete zaznamenávat historii procházení.

Pokud chcete využívat výhody rozšíření a souborů cookie, jako je to, že si webové stránky pamatují informace o vašem účtu, ale jednoduše nechcete zaznamenávat historii procházení, je výše popsaná metoda dobrým kompromisem.

Samozřejmě, pokud chcete zvrátit to, co jste udělali, a umožnit prohlížeči Chrome pokračovat v nahrávání historie procházení, jednoduše najděte stejný soubor historie a odemkněte jej v počítači Mac nebo jej změňte tak, aby četl a psal v systému Windows.

Pokud se vám tento článek líbil, mohl by se vám také líbit tento článek TechJunkie: Přezkoumat rozšíření rozšíření Chrome.

Máte nějaké návrhy, jak zlepšit své soukromí pomocí Chromu? Pokud ano, zanechte nám prosím komentář níže!

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.