Hlavní Facebook Jak často se aktualizují přátelé v okolí Facebooku

Jak často se aktualizují přátelé v okolí Facebooku



Stejně jako mnoho jiných platforem sociálních médií má Facebook funkci, která sleduje polohu vašich přátel a informuje vás, pokud se některá z nich nachází v blízkosti vaší aktuální polohy. Tato funkce se nazývá Přátelé v okolí.

jak vyškrtnout svár textu
Jak často se aktualizují přátelé v okolí Facebooku

Byla uvedena na trh v roce 2012 a byla jednou z prvních funkcí svého druhu. Původně se zobrazoval pouze seznam přátel, kteří jsou blízko vás, a vzdálenost mezi vámi dvěma. V roce 2018 byla funkce Přátelé v okolí přepracována tak, aby připomínala Snap Snapovu Snap Map - mapu, která v každém okamžiku přesně určí polohu vašich přátel.

Někteří uživatelé si však všimli, že jejich poloha nebo poloha jejich přátel zobrazená na mapě není vždy aktuální. Zatímco v některých případech je umístění přesné, v jiných časová značka ukazuje, že místo bylo naposledy aktualizováno před několika minutami nebo více.

To vyvolalo běžnou otázku - jak často se aktualizují blízcí přátelé?

blízcí přátelé

Jak často je vaše poloha aktualizována?

Facebook používá k určení vaší přesné polohy a přenosu těchto informací do aplikace kombinaci internetových technologií - Wi-Fi, GSM, 3G a GPS. Pokud máte neustále stabilní připojení k internetu, měla by být vaše poloha v blízkosti přátel neustále aktualizována. Čím vyšší je kvalita vašeho připojení k internetu, tím přesnější je umístění, které Facebook přiřadí vašemu telefonu.

Existují zpravidla dva možné důvody, proč může být vaše poloha v blízkosti přátel zastaralá.

Za prvé, pokud váš telefon nemá přístup k internetu, neexistuje způsob, jak by Facebook mohl zjistit, kde jste. Vaše poslední známé místo se zobrazí s časovým razítkem označujícím, kdy bylo dané místo zaznamenáno. Zadruhé můžete ručně vypnout sledování polohy. V takovém případě - opět - vaši přátelé uvidí pouze poslední polohu, která byla zaznamenána před vypnutím budoucnosti.

Je funkce blízkých přátel automaticky povolena?

Ačkoli Facebook není zcela známý tím, že respektuje soukromí svých uživatelů, musí si zachovat tvář ve světle nedávných skandálů, takže se zdá, že jsou s daty svých uživatelů opatrnější. Jako takový je funkce Blízcí přátelé funkcí přihlášení. Chcete-li jej použít, musíte povolit služby určování polohy na smartphonu iPhone nebo Android.

Pokud používáte Facebook na iPhone, je třeba udělat následující:

  1. Na domovské obrazovce klepněte na Nastavení.
  2. V nabídce Nastavení klepněte na Soukromí.
  3. Klepněte na Služby určování polohy a přepněte přepínač do polohy Zapnuto.

Na zařízeních Android to uděláte takto:

  1. Klepněte na ikonu Nastavení na domovské obrazovce nebo v zásuvce aplikace.
  2. V nabídce Nastavení přejděte dolů a klepněte na Aplikace (nebo Aplikace).
  3. Přejděte dolů v seznamu nainstalovaných aplikací, najděte Facebook a klepněte na něj.
  4. V části Oprávnění klepněte na Poloha a přepněte přepínač do polohy Zapnuto.

Samozřejmě, pokud si přejete kdykoli přestat sdílet svou polohu, můžete zopakovat kroky pro své zařízení a přepnout přepínač vedle Služby určování polohy zpět do polohy vypnuto.

Měli byste povolit umístění na pozadí v systému Android?

Se zapnutou polohovou službou mohou uživatelé Androidu také umožnit Facebooku sledovat jejich polohu, i když je aplikace vypnutá. Pokud jste ochotni poskytnout Facebooku přístup k těmto informacím, je třeba tuto funkci povolit:

  1. Klepněte na ikonu Nastavení (hamburger) v aplikaci Facebook.
  2. Přejít na Nastavení a soukromí.
  3. Vyberte zástupce ochrany osobních údajů a potom klepněte na Spravovat nastavení polohy.
  4. Přepněte přepínač vedle Umístění na pozadí do polohy Zapnuto.

Stejně jako u lokalizačních služeb můžete umístění na pozadí vypnout přepnutím přepínače zpět do polohy vypnuto.

Jak používat funkci blízkých přátel

Funkci Přátelé v okolí zpřístupníte takto:

  1. Otevřete aplikaci Facebook v telefonu.
  2. Klepněte na ikonu Nastavení (hamburger) v pravém horním rohu.
  3. Posuňte se dolů v seznamu a klepněte na Přátelé v okolí.

Pokud jste již zapnuli služby určování polohy, dostanete se přímo na mapu. Pokud jste tak neučinili, vyberte v rozbalovací nabídce na další stránce Přátelé, aby přátelé mohli vidět vaši polohu.

Protože možnost Přátelé v okolí je obousměrná, ponecháte-li výběr Pouze já a zabráníte ostatním v zobrazení vaší polohy, nebudete ji moci použít.

blízcí přátelé fb

Slovo o historii polohy

Pokud povolíte sdílení polohy, Facebook automaticky uloží každé zaznamenané místo a uloží ho do vaší historie polohy. To v podstatě znamená, že Facebook bude mít kompletní digitální záznam o všech místech, kde jste aplikaci používali (nebo ještě hůře, o všech místech, která jste kdy navštívili, pokud povolíte Umístění na pozadí).

I když představa, že někdo sleduje každý váš krok, je trochu děsivá, naštěstí můžete odstranit jednotlivé položky z historie polohy i celou historii najednou. Nezapomeňte to však dělat pravidelně, pokud nechcete riskovat, že se tyto informace dostanou do nesprávných rukou.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.