Hlavní Ipad Jak zamknout aplikace na iPadu

Jak zamknout aplikace na iPadu



Co vědět

  • OTEVŘENO Nastavení > Čas u obrazovky > Použijte heslo pro čas u obrazovky a nastavte přístupový kód, pokud jste to ještě neudělali.
  • Nastavení času u obrazovky: Přidat limity > Přidat limit > aplikaci, kterou chcete zamknout > další , nastavte časovač na 1 minuta > klepněte Přidat.
  • Otevřete na jednu minutu, klepněte požádat o více času > jedna minuta . Počkejte 1 minutu a aplikace zůstane 1 den uzamčena.

Tento článek vysvětluje, jak zamykat aplikace na iPadu, s pokyny podrobně popisujícími, jak používat funkci Čas u obrazovky k blokování neoprávněného přístupu z konkrétních aplikací.

Jak zamknout aplikace na iPadu

Apple neposkytuje způsob, jak jednoduše zamknout aplikaci nebo chránit aplikaci heslem na vašem iPadu, ale můžete použít funkci Screen Time k uzamčení přístupu k aplikacím. Tato funkce je navržena tak, aby vaše děti netrávily celý den hraním her a sledováním YouTube, ale můžete ji také použít k úplnému uzamčení aplikací pomocí jednoduchého řešení.

Poté, co v aplikaci nastavíte minimální časový limit jedné minuty, otevřete aplikaci, aby čas vypršel. Dále využijte minutu navíc, kterou poskytuje Čas u obrazovky. Poté bude aplikace zcela uzamčena, pokud nezadáte svůj přístupový kód.

Zde je návod, jak uzamknout přístup k aplikaci pro iPad:

jak připojit telefon k roku tv
  1. OTEVŘENO Nastavení .

  2. Klepněte Čas u obrazovky .

    Čas obrazovky zvýrazněný v Nastavení iPadu
  3. Klepněte Použijte heslo pro čas u obrazovky .

    Pokud tuto možnost nevidíte, je třeba povolit ScreenTime výběrem Zapněte ScreenTime

    Use Screen Time Passcode zvýrazněný v nastavení iPad Screen Time
  4. Vložte přístupový kód .

    Nastavení hesla Čas u obrazovky na iPadu

    Pokud jste již nastavili přístupový kód Čas u obrazovky, přejděte ke kroku 7.

  5. Zadejte znovu přístupový kód .

    Potvrzení hesla Čas u obrazovky na iPadu
  6. Zadejte své Apple ID a heslo a klepněte na OK .

    Zadání Apple ID pro obnovení hesla v čase obrazovky.
  7. Klepněte Přidat limit .

    Přidat limit zvýrazněný v nastavení času u obrazovky
  8. Vyberte aplikaci nebo několik aplikací a klepněte na další .

    Vybraná aplikace a zvýrazněná Další v nastavení Čas u obrazovky

    Můžete také zamknout přístup ke kategoriím aplikací, jako je Zábava.

  9. Nastavte čas na 0 hodin 1 minut, ujistěte se, že je zapnutý přepínač Blokovat na konci limitu, a klepněte na Přidat .

    Block at End of Limit a Add zvýrazněny v nastavení Screen Time
  10. Otevřete aplikaci a nechte ji jednu minutu otevřenou.

  11. Klepněte požádat o více času .

    Požádat o více času zvýrazněné v iPad Screen Time
  12. Klepněte Ještě chvilku .

    One More Minute zvýrazněno v Screen Time
  13. Počkejte ještě minutu.

  14. Aplikace je nyní nepřístupná bez vašeho přístupového kódu.

    Aplikace pro iPad, která byla uzamčena časem u obrazovky.

Jaký je smysl zamykání aplikací pro iPad?

Funkce Čas u obrazovky je primárně navržena tak, aby omezila dobu, po kterou mají děti přístup ke konkrétním aplikacím, takže úplné zamknutí aplikace pomocí této funkce je řešením. Důvod, proč byste měli zvážit použití tohoto řešení, je ten, že vám umožňuje zabránit neoprávněnému přístupu ke konkrétním aplikacím. Pokud existuje aplikace, kterou nechcete, aby vaše dítě vůbec používalo, můžete použít tuto metodu, abyste jim v jejím používání zabránili.

Tento způsob zamykání aplikací může také zabránit neoprávněnému přístupu k citlivým informacím. Pokud například potřebujete dát někomu jinému fyzický přístup k vašemu iPadu, ale nechcete, aby mohl procházet vašimi fotkami, můžete zamknout přístup k aplikaci Fotky a dalším aplikacím, které chcete zachovat soukromí..

proč můj kurzor stále skáče

Jak používat uzamčené aplikace

Uzamčením aplikace ji uzamknete pouze pro ostatní lidi. Pokud si pamatujete svůj přístupový kód, můžete k aplikaci přistupovat kdykoli, i když vám vyprší čas. Chcete-li použít uzamčenou aplikaci, otevřete aplikaci, klepněte na Požádat o více času a klepněte na Zadat heslo pro čas u obrazovky. Poté můžete aplikaci odemknout na 15 minut nebo jednu hodinu, pokud ji chcete před opětovným uzamčením chvíli používat, nebo odemknout celý den, pokud se nebudete po zbytek dne obávat neoprávněného přístupu.

Existují nějaké aplikace, které byste neměli zamykat?

Na iPadu můžete uzamknout jakoukoli aplikaci. Jedinou aplikací, kterou nelze uzamknout pomocí Čas u obrazovky, je aplikace Telefon na vašem iPhone. Existují však některé aplikace, které nebudou fungovat správně, pokud je úplně uzamknete. Pokud například zamknete Zprávy nebo FaceTime výše popsaným způsobem, nebudou moci odesílat ani přijímat zprávy, takže z těchto aplikací nebudete dostávat žádná upozornění.

FAQ
  • Jak uzamknu iPad pro jednu aplikaci?

    Čas u obrazovky můžete použít k úplnému zablokování všech aplikací v tabletu kromě té, kterou chcete, aby lidé používali (například pro podnikání). Můžete také použít řízený přístup, abyste zabránili někomu v ukončení aplikace pro iPad. Jít do Nastavení > Přístupnost > Řízený přístup a zapněte funkci a poté ji aktivujte trojitým kliknutím na tlačítko Domů nebo horní tlačítko.

  • Jak uzamknu nákupy v aplikaci na iPadu?

    Čas u obrazovky vám také umožní vypnout nákupy v aplikaci. Jít do Nastavení > Čas u obrazovky > Omezení obsahu a soukromí > Nákupy v iTunes a App Store > Nákupy v aplikaci a vyberte Nedovolte .

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.