Hlavní Zasílání Zpráv Jak najít archivované kanály na Slacku

Jak najít archivované kanály na Slacku



Slack je mnohem víc než jen aplikace pro chat a sdílení souborů, kterou používáte k práci. Je to spolehlivý a velmi funkční nástroj pro komunikaci a organizaci na pracovišti.

Jak najít archivované kanály na Slacku

Většina pracovních postupů ve Slacku prochází uživatelskými kanály. Proto je důležité vědět, jak s nimi zacházet. Kanály můžete upravovat, přejmenovávat a mazat. A můžete je také archivovat. Ale co to přesně znamená?

A existuje způsob, jak najít kanál, který jste před chvílí archivovali? V tomto článku vám řekneme vše, co potřebujete vědět o archivovaných kanálech ve Slacku.

Kde jsou archivované kanály?

Místo smazání kanálu se můžete rozhodnout z jakéhokoli důvodu archivovat. Pokud je kanál věnován projektu, který byl nějakou dobu neaktivní, bude pravděpodobně nejlepší jej archivovat. Jakmile tak učiníte, nezmizí ze seznamu kanálů.

Slack jej však odstraní ze seznamu vašich aktivních konverzací. Ikonu archivu uvidíte vedle názvu kanálu v okně postranního panelu. Stále budete mít přístup ke všem souborům a zprávám na kanálu, i když jej archivujete.

Pokud potřebujete něco najít, vše, co musíte udělat, je prohledat kanály Slack pomocí modifikátorů vyhledávání. Kanál přesto zůstane neaktivní pro jakékoli další zasílání zpráv nebo sdílení souborů. A všichni členové, stejně jako aplikace, z archivovaného kanálu Slack budou automaticky odstraněni.

Bez ohledu na váš plán předplatného může každý člen, kromě hostů, archivovat kanál. Majitelé pracovních prostorů však mohou tuto funkci zakázat. Když někdo archivuje kanál Slack, Slackbot všechny upozorní na změnu.

Slack Najít archivovaný kanál

Obnovení archivu Slack Channel

Když je kanál Slack archivován, nezmizí; stane se neaktivní. Věci se však mohou změnit a možná budete muset znovu aktivovat archivovaný kanál. Slack vám tuto možnost dává. Zrušení archivace kanálu Slack je velmi jednoduché. Vše, co musíte udělat, je postupovat podle těchto kroků:

  1. Otevřete Slack na ploše a poté vyberte ikonu prohlížeče kanálů (postranní panel vlevo.)
  2. Zadejte název kanálu. Případně vyberte ikonu Filtr a vyberte Typ kanálu.
  3. Z rozbalovací nabídky vyberte možnost Archivované kanály.
  4. Vyberte kanál, který jste hledali.
  5. Vyberte ikonu Podrobnosti nebo použijte klávesovou zkratku Ctrl+Shift+I.
  6. Vyberte možnost Zrušit archivaci.

Váš archivovaný kanál Slack bude znovu aktivní. A všichni členové, kteří byli odebráni, budou v kanálu obnoveni.

Slack Najít archivované kanály

Přejmenování kanálu Slack

Když archivujete kanál Slack, nemůžete vytvořit další kanál se stejným názvem. Ale co když potřebujete znovu použít jeho jméno?

V takovém případě musíte zrušit archivaci kanálu, přejmenovat jej a znovu archivovat. Jakmile tedy zrušíte archivaci kanálu podle výše uvedených kroků, je čas jej přejmenovat. Postup:

  1. Vyberte kanál, který chcete přejmenovat.
  2. Vyberte ikonu Podrobnosti a poté vyberte Podrobnosti kanálu.
  3. Vyberte… Více.
  4. Klepněte na Další možnosti.
  5. Vyberte Přejmenovat tento kanál.
  6. Zadejte nový název kanálu a poté vyberte Přejmenovat kanál.

Pamatujte, že název nového kanálu nesmí mít více než 80 znaků. A vše musí být napsáno malými písmeny bez mezer a teček. Také můžete přejmenovat pouze kanál, který jste vytvořili. Pojmenování a přejmenování kanálu Slack má některá další omezení.

Některá slova jsou vyhrazena bez ohledu na to, ve které zemi používáte Slack. Pokud se chcete těmto slovům vyhnout, můžete se podívat na tento seznam na oficiálním Slacku webová stránka .

#generální kanál

Kanál #general existuje v každém pracovním prostoru Slack. Každý, kdo se připojí, je automaticky přidán do #general. Obvykle je to prostor, kde administrátoři a členové píší oznámení nebo sdílejí základní informace, které musí každý vidět.

Kanál #general nemůžete archivovat, a proto jej nemůžete zrušit ani smazat. Pokud jde o přejmenování, správci pracovního prostoru mají možnost změnit název na jakýkoli, který se jim zdá vhodnější pro jejich pracovní prostředí.

Slack Jak najít archivovaný kanál

Archivované kanály nikam nevedou

Pokud jste si jisti, že kanál nebudete potřebovat, můžete stisknout spoušť a smazat jej. Ale pokud existuje malá šance, že historie dat z kanálu bude užitečná, bude pravděpodobně nejlepší ji archivovat. Ani si nevšimnete, že tam je.

jak změnit mac adresu android

A ikona archivu vám připomene, že na tomto kanálu již nemůžete zveřejňovat ani odesílat žádné soubory. Pokud potřebujete znovu použít jeho název, jednoduše jej zrušte z archivu a přejmenujte. Stačí pár kliknutí a nápad na nový název.

Museli jste někdy archivovat Slack kanál? Už jste někdy znovu použili názvy kanálů? Dejte nám vědět v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.