Hlavní Zařízení Jak odstranit fotoalba na iPhone

Jak odstranit fotoalba na iPhone



Mazání obrázků z fotogalerie iPhone jeden po druhém může být časově náročné, zvláště pokud jich máte stovky nebo tisíce. Naštěstí iOS umožňuje uživatelům smazat celá alba několika klepnutími. Pokud přemýšlíte, jak urychlit proces mazání fotek a uvolnit paměť vašeho zařízení, držíme vám záda.

Jak odstranit fotoalba na iPhone

V této příručce sdílíme pokyny pro smazání celých alb z aplikace Fotky najednou na různých modelech iPhone. Kromě toho vysvětlíme, jak obnovit smazaná alba nebo je trvale smazat. Čtěte dále a zjistěte, jak udělat svou galerii čistší.

Jak odstranit fotoalba na iPhone X, 11 nebo 12

Místo mazání obrázků jednoho po druhém můžete smazat celé album najednou. Zde je návod, jak to udělat na nejnovějších modelech iPhone:

  1. V hlavní nabídce iPhone klepněte na ikonu aplikace Fotky.
  2. Klepněte na Alba v dolní části obrazovky.
  3. Klepnutím na Zobrazit vše v pravém horním rohu obrazovky získáte přístup ke všem svým albům.
  4. Klepněte na Upravit v pravém horním rohu obrazovky.
  5. Procházejte seznam alb a vyhledejte alba, která chcete smazat. Klepněte na červenou ikonu mínus vedle alba.
  6. Klepnutím na Smazat album potvrďte nebo Zrušit, pokud jste omylem klepli na ikonu mínus.

Jak odstranit fotoalba na iPhone 6, 7 nebo 8

Smazání celého alba na iPhonech 6, 7 a 8 aktualizovaných na nejnovější verzi iOS se neliší od smazání na novějších modelech iPhone. Postupujte podle následujících kroků:

  1. V nabídce iPhonu otevřete svou Fotogalerii.
  2. Přejděte na kartu Alba v dolní části obrazovky.
  3. Vyberte možnost Zobrazit vše, která se nachází v pravém horním rohu.
  4. Klepněte na Upravit v pravém horním rohu a klepněte na červené ikony mínus vedle alb, která chcete smazat.
  5. Potvrďte klepnutím na Smazat album. Případně klepněte na Zrušit pro návrat k výběru.

Jak odstranit více fotoalb najednou na iPhone

Někdy možná budete muset urychlit proces a smazat více alb najednou z vašeho iPhone. Bohužel to nelze provést přímo na vašem iPhone; alba lze smazat pouze jedno po druhém.

Nejčastější dotazy

Proč nemohu smazat album iPhone?

Některá alba na iPhonu jsou vytvořena ve výchozím nastavení a nelze je na zařízení smazat. Tato alba zahrnují Camera Roll, People a Places a alba synchronizovaná s počítačem prostřednictvím iTunes. Nemůžete také zakázat filtrování podle typu média. Alba, která jsou synchronizována s vaším počítačem, však lze smazat prostřednictvím iTunes na počítači.

Jak smažu album synchronizované přes iTunes?

Z iPhonu nemůžete smazat alba synchronizovaná s vaším počítačem, ale můžete to udělat prostřednictvím iTunes na vašem PC. Postupujte podle následujících pokynů:

1. Připojte svůj iPhone k počítači pomocí kabelu Lightning.

2. Poklepáním na iTunes na vašem počítači spusťte aplikaci.

3. Na levém postranním panelu vyberte název svého iPhone.

4. Klikněte na Fotky.

5. V nabídce Synchronizovat fotografie klikněte na kroužek vedle položky Vybraná alba.

6. Vyberte všechna alba, která nechcete smazat. Dávejte pozor, abyste to nedělali naopak, protože nevybraná alba nebudou synchronizována s vaším iPhonem.

7. Klepněte na tlačítko Použít. Počkejte na dokončení synchronizace a odpojte svůj iPhone. Alba by nyní měla být pryč.

Jak obnovím smazané album na iPhone?

Někdy lidé smažou alba iPhone náhodně nebo si uvědomí, že jim fotografie chybí. Naštěstí máte 30 dní na to, abyste změnili názor poté, co smažete cokoli z galerie iPhone. Neexistuje však způsob, jak obnovit celá alba. Místo toho budete muset obnovit obrázky jeden po druhém nebo všechny smazané obrázky najednou. Postup:

1. Otevřete na svém iPhonu aplikaci Fotky.

2. Klepněte na Alba v dolní části obrazovky.

3. Klepněte na Nedávno smazané.

4. Klepněte na Vybrat.

5. Klepněte na obrázky, které chcete obnovit. Případně klepněte na Obnovit vše.

6. Klepnutím na Obnovit potvrďte svůj výběr. Uvidíte, že obnovené fotografie se objeví v jejich původních albech.

Proč se album, které jsem nevytvořil, objevilo v aplikaci Fotky pro iPhone?

Někdy uživatelé iPhone narazí na alba, která nikdy nevytvořili, a diví se, jak se tam dostali. To může být nepříjemné, protože paměť iPhone je omezená a taková alba často obsahují duplicitní obsah.

iPhone může automaticky vytvářet nová alba pro aplikace, které mají vaše oprávnění ukládat obsah, který pomocí nich zveřejníte. Když například něco zveřejníte na Instagramu, iPhone uloží obsah vašeho příspěvku do vyhrazeného alba. Není to chyba iPhonu, ale Instagramu. Chcete-li Instagramu zabránit v ukládání obrázků, které zveřejníte do aplikace Fotky, postupujte takto:

jak udělat symbol stupně na macu

1. Spusťte Instagram a přihlaste se ke svému účtu.

2. Klepněte na svůj profilový obrázek umístěný v pravém dolním rohu obrazovky.

3. Na stránce vašeho profilu klepněte na pravý horní roh pro přístup do nabídky.

4. Z nabídky vyberte Nastavení a poté Účet.

5. Přejděte dolů a klepněte na Původní fotografie.

6. Posuňte přepínač vedle Uložit originální fotografie do polohy Vypnuto (zprava doleva). Pokud je tlačítko zašedlé, akce byla úspěšná.

Některá alba pro iPhone mohou být také vytvořena ve výchozím nastavení. iPhone filtruje obsah podle typu média, takže alba, jako je Video, se vytvářejí automaticky.

Před smazáním si to dvakrát rozmyslete

Doufejme, že vám náš průvodce pomohl vyčistit aplikaci iPhone Photos od nadbytečných obrázků. Před smazáním celého alba se ujistěte, že neobsahuje něco, co stojí za to. Je obzvláště důležité zkontrolovat album Nedávno smazané, protože po jeho vymazání nebudete moci obnovit žádný obsah.

Znáte nějaké chytré způsoby, jak organizovat fotografie z iPhone? Nebo možná znáte aplikaci, která uživatelům umožňuje smazat více alb najednou? Podělte se o své zkušenosti v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.