Hlavní Zařízení Jak zkontrolovat, s kým je vaše poloha sdílena na iPhone

Jak zkontrolovat, s kým je vaše poloha sdílena na iPhone



Zařízení Apple vám umožní sdílet vaši polohu s rodinou a přáteli. Mohou sledovat vaše místo pobytu, vidět, kam jdete, a zajistit, že jste v bezpečí. Tato nastavení si můžete kdykoli přizpůsobit, ale někdy můžete zapomenout zakázat ostatním, aby viděli, kde jste.

Jak zkontrolovat, s kým je vaše poloha sdílena na iPhone

Pokud chcete vědět, jak zkontrolovat, s kým jste na svém iPhonu sdíleli svou polohu, jste na správném místě. Tento článek vám řekne vše, co potřebujete vědět o funkci sdílení polohy.

Jak zjistit, s kým je vaše poloha sdílena

S aplikací Find My, která je součástí každého zařízení Apple, můžete najít své přátele a sdílet svou polohu.

Pokud chcete upravit seznam lidí, kteří mohou vidět vaši polohu, postupujte takto:

  1. Jdi do nastavení.
  2. Klepněte na své Apple ID nahoře.
  3. Klepněte na Najít.
  4. Zobrazí se seznam lidí, kteří mohou vidět vaši polohu.

Můžete také použít aplikaci Najít:

  1. Otevřete aplikaci Najít.
  2. Klepněte na Lidé.
  3. Prohlédněte si seznam lidí, kteří mohou sledovat vaše místo pobytu.

Jak přestat sdílet polohu s někým na iPhone?

Rozhodnutí sdílet s někým svou polohu je vždy na vás. Pokud chcete přestat sdílet svou polohu s konkrétní osobou, budete rádi, že existuje několik způsobů, jak toho dosáhnout. Provedeme vás všemi.

Najít Moje nastavení

První metoda vyžaduje přístup k nastavení Najít a odebrání osoby:

  1. Přejděte do nastavení.
  2. Klepněte na své Apple ID nahoře.
  3. Klepněte na Najít.
  4. Klepněte na jméno osoby v seznamu lidí, kteří mohou vidět vaši polohu.
  5. Klepněte na Zastavit sdílení mé polohy.
  6. Zobrazí se výzva k potvrzení vašeho rozhodnutí. Znovu klepněte na Zastavit sdílení mé polohy.

Najít moji aplikaci

Pomocí aplikace Najít můžete upravit seznam lidí, kteří mohou vidět vaši polohu.

Zde je to, co musíte udělat:

  1. Otevřete aplikaci Najít.
  2. Přejděte na kartu Lidé.
  3. Zobrazí se seznam lidí, kteří mohou vidět vaši polohu, a lidí, jejichž polohu vidíte vy. Ti, kteří mohou vidět vaši polohu, jsou označeni jako Vidí vaši polohu. Vyberte, koho chcete ze seznamu odebrat.
  4. Klepněte na Zastavit sdílení mé polohy a po zobrazení výzvy to potvrďte.

Dalším způsobem, jak přestat sdílet svou polohu s někým, je přejet prstem doleva po jeho jménu a klepnout na tlačítko smazat.

hledat duplikáty v tabulkách Google

Daná osoba bude ze seznamu odstraněna, pokud vám nedala přístup ke své poloze. V takovém případě zůstanou na seznamu, ale bude odstraněna vaše poloha.

Aplikace Zprávy

Pomocí aplikace Zprávy můžete zkontrolovat, zda sdílíte svou polohu s konkrétní osobou, a ukončit sdílení.

Zde je to, co musíte udělat:

  1. Otevřete aplikaci Zprávy.
  2. Klepněte na vlákno konverzace s dotyčnou osobou.
  3. Klepněte na jejich fotku.
  4. Klepněte na Zastavit sdílení mé polohy.

Aplikace Kontakty

Pomocí aplikace Kontakty můžete zkontrolovat, zda s někým sdílíte svou polohu, a v případě potřeby ji deaktivovat.

jak nastavím svůj výchozí účet v Gmailu

Postupujte podle následujících pokynů:

  1. Otevřete aplikaci Kontakty / Otevřete aplikaci Telefon a klepněte na Kontakty.
  2. Najděte kontakt, se kterým chcete přestat sdílet svou polohu, a klepněte na něj.
  3. Pokud s nimi sdílíte svou polohu, zobrazí se možnost Zastavit sdílení mé polohy. Klepněte na něj.
  4. Zobrazí se vyskakovací zpráva s žádostí o potvrzení vašeho rozhodnutí. Klepněte znovu na Zastavit sdílení mé polohy.

Aplikace Mapy

Pokud máte iOS 13.1 nebo novější, můžete pomocí aplikace Mapy sdílet svůj odhadovaný čas příjezdu s rodinou nebo přáteli, když používáte navigaci.

Zde je návod, jak to zastavit:

  1. Během trasy klepněte na Sdílet odhadovaný čas příjezdu.
  2. Klepnutím na dotyčný kontakt přestanete sdílet svůj odhadovaný čas příjezdu.

Jakmile dorazíte do cíle, ETA přestane být sdílen.

Jak přestat sdílet polohu se všemi

Kromě toho, že zakážete sdílení polohy s konkrétními lidmi, můžete tuto možnost úplně vypnout a zakázat komukoli, aby věděl, kde se nacházíte.

Najít Moje nastavení

Chcete-li ukončit sdílení polohy pomocí nastavení, postupujte podle následujících pokynů:

  1. Otevřete nastavení.
  2. Klepněte na své Apple ID nahoře.
  3. Klepněte na Najít.
  4. Přepněte přepínač vedle možnosti Sdílet moji polohu.

Můžete také použít tuto metodu:

Nemám přístup do nabídky Start Windows 10
  1. Otevřete nastavení.
  2. Klepněte na Soukromí.
  3. Klepněte na Polohové služby.
  4. Klepněte na Sdílet moji polohu.
  5. Přepněte přepínač vedle možnosti Sdílet moji polohu.

Najít moji aplikaci

Dalším způsobem, jak zakázat sdílení polohy, je upravit nastavení v aplikaci Najít.

Jak na to:

  1. Otevřete aplikaci Najít.
  2. Přejděte na kartu Já.
  3. Přepněte přepínač vedle možnosti Sdílet moji polohu.

Mějte na paměti, že jakmile znovu povolíte sdílení své polohy, všechny kontakty, které ji mohly vidět, budou pokračovat ve sdílení vaší polohy. Abyste tomu zabránili, můžete odstranit jakékoli kontakty ze seznamu pomocí jedné z výše uvedených metod.

Další často kladené dotazy

Jak poznám, že se mnou někdo přestal sdílet svou polohu?

Když s vámi někdo přestane sdílet svou polohu, nebudete o tom informováni. Existuje však způsob, jak zjistit, kdo vám zakázal sledovat jeho místo pobytu.

Jednou z metod je kontrola seznamu osob:

1. Otevřete aplikaci Najít.

2. Přejděte na kartu Lidé.

3. Zobrazí se seznam lidí, kteří mohou vidět vaši polohu a kteří vám umožnili vidět jejich polohu. Pokud dotyčná osoba není na seznamu, znamená to, že s vámi přestala sdílet svou polohu.

Jakmile daná osoba znovu aktivuje sdílení polohy, budete upozorněni, pokud jste stále na jejím seznamu.

Sledujte lidi, kteří mohou vidět vaši polohu

Přestože sdílení polohy může být užitečné, možná budete chtít věnovat pozornost tomu, kdo má přístup k místu vašeho pobytu. Můžete zkontrolovat, kdo má přístup k vaší poloze, a podle potřeby kteréhokoli z nich odebrat. Případně můžete služby určování polohy úplně zakázat.

Sdílíte často svou polohu s ostatními? Jaké metody používáte k tomu, aby byl váš pobyt v soukromí? Řekněte nám to v sekci komentářů níže.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.