Hlavní Facebook Jak zkontrolovat, zda někdo jiný nepoužívá váš účet na Facebooku

Jak zkontrolovat, zda někdo jiný nepoužívá váš účet na Facebooku



Zaznamenali jste na svém účtu na Facebooku nějaké podivné chování? Zobrazit příspěvky, lajky nebo aktualizace, které nejsou vaše? Může to být známka toho, že váš účet na Facebooku používá někdo jiný a vy mohli být napadeni. Možná to samozřejmě nevíte, takže zde je návod, jak to zjistit.

Jak zkontrolovat, zda někdo jiný nepoužívá váš účet na Facebooku

Mezi typické příznaky napadených účtů na Facebooku patří aktualizace a záznamy, které nejsou vaše, sledování nebo lajkování chování, které neodpovídá vašemu, zprávy odeslané lidem, které jste nenapsali, a obávaný e-mail z Facebooku.

E-mail bude číst například:

„K vašemu účtu na Facebooku byl nedávno přihlášen z počítače, mobilního zařízení nebo jiného místa, které jste nikdy předtím nepoužívali. Kvůli ochraně jsme váš účet dočasně uzamkli, dokud tuto aktivitu nebudete moci zkontrolovat a zajistit, aby váš účet nikdo bez vašeho svolení nepoužíval.

Přihlásili jste se na Facebook z nového zařízení nebo neobvyklého místa? “

Mnohokrát jsou tyto e-maily zasílány omylem, takže pokud jeden obdržíte, zatím si nedělejte starosti. Pokud používáte VPN, mobil nebo cestujete, může se vám zobrazit řada těchto e-mailů. Existuje několik způsobů, jak zkontrolovat, zda někdo nepoužívá váš účet na Facebooku.

twitch můžete vidět, kdo se dívá

Zkontrolujte, zda někdo nepoužívá váš účet na Facebooku

Pokud máte podezření, že někdo používá váš účet na Facebooku, musíte rychle jednat. Vzhledem k tomu, jak je sociální síť integrována do našich životů, čím rychleji můžete zastavit jakoukoli hanebnou činnost, tím menší škody vzniknou.

Naštěstí je Facebook daleko před námi a má jednoduchý způsob, jak zjistit, kdo a kdy se přihlásil k vašemu účtu.

  1. Přihlaste se na Facebook jako normálně.
  2. Výběrem malé šipky dolů v horní nabídce otevřete nastavení.
  3. Klikněte na „Nastavení a ochrana osobních údajů“.
  4. Klikněte na „Nastavení“.
  5. Na levé straně vyberte možnost Zabezpečení a přihlášení.
  6. Přejděte do sekce „Kde jste přihlášeni“ a textový odkaz „Zobrazit více“.

Když kliknete na možnost „Zobrazit více“, zobrazí se seznam všech zařízení a umístění, kde byl přístup k vašemu účtu na Facebooku. Pamatujte, že umístění není dokonalé, takže může obsahovat seznam nejbližšího města, nikoli vašeho rodného města.

Pokud vidíte zařízení s místy, která nepoznáváte, můžete je snadno odhlásit. Vše, co musíte udělat, je kliknout na tři tečky napravo od zařízení a vybrat „Odhlásit se“.

Nakonec se můžete odhlásit ze všech zařízení najednou. Přejděte dolů po stejné stránce a vyberte možnost „Odhlásit se ze všech relací“.

Poznámka: Před odhlášením z relací je nejlepší změnit heslo, protože vetřelec se může jednoduše znovu přihlásit. Níže vám ukážeme, jak změnit heslo.

Zabezpečení účtu na Facebooku

Pokud máte podezření, že někdo používá váš účet na Facebooku, musíte se odhlásit, změnit heslo a zabezpečit svůj účet. Pokud jste postupovali podle výše uvedeného postupu a zjistili, zda se někdo přihlásil k vašemu účtu, můžete se také odhlásit kliknutím na textový odkaz „Odhlásit se ze všech relací“. Ještě to nedělejte. Nejprve se připravme.

  1. Vraťte se z okna relace zpět na Zabezpečení a přihlaste se.
  2. Otevřete novou kartu prohlížeče a přejděte na stránku Zabezpečení a přihlášení.
  3. Vedle možnosti Změnit heslo na nové kartě vyberte možnost Upravit.
  4. Do políček si připravte nové heslo, ale změny zatím neukládejte. Udělejte z hesla dobré heslo. Poté klikněte na „Uložit změny“.
  5. Vraťte se na původní kartu a vyberte možnost Odhlásit se ze všech relací. V případě potřeby potvrďte.
  6. Na kartě Změnit heslo vyberte Uložit změny.

V zásadě otevřete kopii stránky Zabezpečení a přihlášení ve dvou oknech prohlížeče. Jeden použijete k ukončení relací a druhý k změně hesla. Musíte to udělat rychle, protože nevíte, zda jde o robota nebo osobu, která účet používá. Nucením ukončení relace vykopnete kohokoli, kdo používá váš účet. Okamžitým stiskem Uložit změny aktualizujete své heslo. Doufejme, že dostatečně rychle na to, aby hackerům zabránil znovu se přihlásit.

jak přidat místní písničky pro spotify

Někdy změna hesla způsobí ukončení požadavku na všechny relace, ale zdá se, že je to trochu hit and miss. I když zde existuje několik dalších kroků, funguje to pokaždé.

Dále nastavte upozornění na nerozpoznaná přihlášení a nastavte dvoufaktorové ověřování.

  1. Pokud jste zavřeli okno, přejděte na Zabezpečení a přihlaste se.
  2. Vyberte tlačítko Upravit vedle položky Získat upozornění na nerozpoznaná přihlášení.
  3. Přidejte oznámení a e-mailová upozornění. To způsobí, že vám Facebook pošle oznámení o přihlášení, když se přihlásíte z neobvyklého místa.
  4. Vyberte Použít dvoufaktorové ověřování.
  5. Vyberte Nastavit vedle dvoufaktorového ověřování. Přidejte své telefonní číslo a postupujte podle pokynů.

Jakmile jsou tyto dvě věci nastaveny, je váš účet na Facebooku co nejbezpečnější. Pokud se někdo pokusí přihlásit k vašemu účtu Facebook odjinud, dostanete e-mailové upozornění. Když se pokusí přihlásit, budou se muset ověřit pomocí vašeho telefonu, což by je mělo zastavit.

Často kladené otázky

Existuje nějaká informace, kdo se přihlašuje k mému účtu?

Bohužel ne. Pokud zařízení nebo polohu nerozpoznáte, neexistuje způsob, jak zjistit, kdo přistupuje k vašemu účtu. Také nebudete vědět, zda je vetřelec robot nebo jiná osoba.

Nabízí Facebook dvoufaktorové ověřování?

Ano! Dvoufaktorové ověřování bylo vyvinuto za účelem odeslání kódu do jiného zařízení, telefonního čísla nebo e-mailové adresy, které je nutné ověřit, aby bylo možné získat přístup k účtu.

jak změnit název hotspotu pro Android

Chcete-li povolit tuto funkci na Facebooku, postupujte podle výše uvedených pokynů pro změnu hesla. Pod možností hesla se zobrazí sekce dvoufaktorového ověřování. Přepněte přepínač a funkce je povolena.

Pokud se někdo pokusí získat přístup k vašemu účtu, obdržíte oznámení do jiného zařízení.

Nikomu se nelíbí myšlenka hackerství, ale je celkem jednoduché zkontrolovat, zda váš účet na Facebooku používá někdo jiný. Nyní víte, jak zkontrolovat přítomnost vetřelců a co s nimi dělat, pokud jste byli hacknuti. Hodně štěstí!

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.