Hlavní Okna Zakažte sdílené položky pro správu ve Windows 10, Windows 8 a Windows 7

Zakažte sdílené položky pro správu ve Windows 10, Windows 8 a Windows 7



Ve výchozím nastavení Windows vytváří některé skryté sdílené složky. Tyto složky jsou označeny znakem dolaru ($) na konci názvu sdílené položky, a proto jsou skryté. Skryté sdílené složky jsou ty, které nejsou uvedeny, když se podíváte na síťové sdílené položky v počítači v uzlu Síť průzkumníka souborů nebo pomocí příkazu net view. Windows 10, Windows 8, Windows 7 a dokonce i Vista a XP vytvářejí skryté sdílené složky pro správu, které mohou správci, programy a služby použít ke správě počítačového prostředí v síti. V tomto článku bych se s vámi chtěl podělit o dva způsoby, jak tyto sdílení deaktivovat.

Reklama


Ve výchozím nastavení může Windows povolit následující skryté sdílené složky pro správu:

  • Kořenové oddíly nebo svazky
  • Kořenová složka systému
  • Podíl FAX $
  • Podíl IPC $
  • Podíl PRINT $

výchozí akcie

Kterýkoli uživatel s přístupem správce ve vašem místním počítači nebo doméně služby Active Directory (pokud je připojen) má přístup k libovolnému oddílu ve vašem počítači bez vašeho vědomí a bez výslovného sdílení složky, pokud má pověření vašeho uživatelského účtu. Všechny oddíly jsou sdíleny pro správce v operačních systémech Windows NT z důvodu funkce sdílení sdílení.

Nelíbí se mi toto výchozí chování a vždy po instalaci vždy deaktivuji sdílené složky pro správu. Existují dva způsoby, jak je deaktivovat.

jak posílat lidem zprávy o sváru

Zakažte sdílené položky pro správu pomocí služby „Server“.

The Server služba je zodpovědná za všechny sdílené složky dostupné na vašem PC, včetně sdílených složek pro správu. Pokud ve svém počítači neplánujete sdílení souborů a tisku vůbec používat, můžete službu Server deaktivovat. Tím odeberete přístup k jakékoli sdílené složce z operačního systému Windows.

Zakázání služby Server:

    1. Stiskněte klávesovou zkratku Win + R na klávesnici a do dialogového okna Spustit zadejte následující příkaz:
      services.msc

      Stiskněte Enter.
      Spusťte služby msc

    2. Posuňte se v pravém podokně dolů ke službě Server a poklepejte na ni.správní akcie
    3. V dialogovém okně Vlastnosti serveru změňte typ spouštění z Automatický na Zakázáno:
    4. Nyní klikněte na tlačítko Stop:
    5. Klikněte na OK a jste hotovi.

Nyní nebudou všechny sdílené složky Windows přístupné.

Toto řešení nemusí být vhodné pro uživatele, kteří se chtějí zbavit sdílených složek pro správu, ale chtějí zachovat přístup ke svým sdíleným složkám a tiskárnám ze sítě. Tito uživatelé mohou použít druhé řešení níže.

Zakažte sdílené položky pro správu pomocí vylepšení registru

  1. otevřeno Editor registru .
  2. Přejděte na následující klíč registru:
    HKEY_LOCAL_MACHINE  SYSTEM  CurrentControlSet  Services  LanmanServer  Parametry

    Tip: Viz jak přeskočit na požadovaný klíč registru jedním kliknutím .

  3. Zde vytvořte novou hodnotu DWORD s názvem AutoShareWks . Ponechejte jeho hodnotová data jako 0:
  4. Restartujte počítač.

Totéž lze provést pomocí Winaero Tweaker . Přejít na Síť -> Sdílené položky pro správu:

Pomocí této možnosti se vyhnete úpravám registru.

jak zazipovat soubor na macu s heslem -

A je to. Bez ohledu na vámi použitou metodu budou sdílené položky pro správu deaktivovány.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.