Hlavní Snapchat Mohou zaměstnanci Snapchatu vidět vaše snímky?

Mohou zaměstnanci Snapchatu vidět vaše snímky?



Snapchat je populární aplikace pro sdílení obrázků s ostatními uživateli. Za svou popularitu vděčí skutečnosti, že jakmile sdílíte obrázek nebo video, po několika sekundách zmizí. Pokud uživatel obsah 30 dní nevidí, systém médium navždy smaže.

Mohou zaměstnanci Snapchatu vidět vaše snímky?

Skutečnost, že obsah zmizí, je pro některé velmi lákavá. Z tohoto důvodu uživatelé někdy sdílejí obrázky, aniž by přemýšleli o důsledcích.

V minulosti existovaly případy, kdy Snapchat prošel testem ochrany osobních údajů. Z tohoto důvodu je normální, že se uživatelé obávají, jak skutečně chráněný je obsah, který se rozhodnou pro soukromé sdílení.

jak vidět, kdo vás sleduje na twitchi

Kdo může vidět vaše snímky? Jak soukromé jsou vaše zprávy? Tento článek se pokusí hlouběji se zabývat otázkou ochrany soukromí Snapchatu a objasnit některé otázky.

Mohou zaměstnanci Snapchatu vidět snímky?

Oficiálně jsou vaše snímky viditelné pouze pro odesílatele a příjemce a pouze na krátkou dobu, jakmile je otevřete. To znamená, že zaměstnanci Snapchatu nemohou zobrazit obsah uvnitř.

Existují však některé výjimky. Někteří zaměstnanci mají přístup k neotevřeným snímkům, než zmizí po 30 dnech.

Snímky zmizí krátce poté, co je uživatel zobrazí. Pokud jste si přečetli oficiální Snapchat Zásady ochrany osobních údajů uvádějí, že systém smaže veškerý obsah, jakmile jej všichni příjemci otevřou. Nebude tedy pouze přesunut do nějaké formy archivu, ale trvale odstraněn ze serveru.

Pouze dva lidé mají potřebné nástroje pro přístup k neotevřeným snímkům. Specialista na důvěru a bezpečnost společnosti Snapchat Micah Schaffer to odhalil v příspěvek na blogu v roce 2013. Tito dva jsou sám Schaffer a CTO Snapchat a spoluzakladatel Bobby Murphy. Zákon o ochraně osobních údajů v elektronických komunikacích (ECPA) je zavazuje k tomu, aby donucovací orgány zaskočily. Nejprve samozřejmě musí poskytnout příkaz k prohlídce.

Pokud nepoužíváte Snapchat k jakémukoli nelegálnímu jednání, pravděpodobně vás zákon nezajímá. Oba zaměstnanci se tedy nebudou dívat na vaše neotevřené snímky. Tyto snímky také zmizí po 30 dnech a po uplynutí této doby nebude možné je zobrazit.

Problémy s ochranou soukromí Snapchat

Oficiální aplikace Snapchat je relativně bezpečná. Navzdory snahám aplikace to tak zůstat, někdy je to nemožné. Existovaly případy, kdy byly ukradeny a sdíleny snímky některých uživatelů.

Aplikace třetích stran: Snappening

Snappening je název akce v roce 2014, kdy se na internetu objevilo přes 200 000 nahých snapchatových obrázků. To způsobilo, že mnoho uživatelů v té době ztratilo důvěru v zabezpečení Snapchatu. Ukázalo se, že problémem bylo rušení aplikací třetích stran.

Spousta uživatelů naivně důvěřuje aplikacím třetích stran, se kterými sdílejí svá osobní data. Existovaly neoficiální aplikace, které nabízejí zajímavé funkce pro vaše aplikace. Mnoho teenagerů nevědělo, že dávají přístup ke škodlivé aplikaci, která krade snímky a sdílí je online.

Kvůli dočasné povaze snapů je mnoho uživatelů Snapchatu v pokušení odeslat kontroverznější obrázky a stát se obětí podvodu s aplikací třetích stran.

„Tiché snímky obrazovky“

Existují také aplikace třetích stran, které mohou Snapchatu zabránit v upozorňování, pokud uživatel pořídil snímek vašeho snímku nebo příběhu. Při sdílení obsahu online tedy musíte být opatrní, i když je to dočasné.

Kontroverze o mapách

rychlá mapa

S aktualizací z roku 2017 se objevila funkce Snapchat s názvem „Snap Map“, což vyvolalo také určitou kontroverzi. Tato funkce vám umožní rozhodnout se, zda chcete sdílet polohu s přáteli v aplikaci nebo zůstat v anonymním režimu. Pokud povolíte funkci Snap Map, vaši přátelé z Snapchatu budou znát vaši přesnou polohu.

Pokud náhodou sdílíte svou polohu, všichni přátelé z vašeho seznamu budou vědět, kde jste. Jelikož většina uživatelů Snapchatu je mladších let, týkalo se to zejména rodičů.

Jak upravit nastavení ochrany osobních údajů?

Chcete-li přejít do nastavení ochrany osobních údajů v Snapchatu, měli byste:

  1. Klepněte na svůj profilový obrázek. Je v levé horní části obrazovky. Mělo by se otevřít nabídka vašeho profilu.
  2. Klepněte na ikonu ozubeného kola vpravo nahoře. Tím se dostanete do nabídky Nastavení.
    nastavení snap
  3. Jděte dolů, dokud si nevšimnete „Další služby“, a pak přejděte na „Správa“.
  4. Zde můžete spravovat, kdo vás může kontaktovat, kdo si může prohlížet vaše příběhy a polohu, ať už chcete, nebo nechcete být cíleni reklamami, a mnoho dalších nastavení ochrany soukromí.

snap soukromí

Final Say - Jak jste v bezpečí?

Nemůžete si být zcela jisti, zda jste na internetu plně chráněni. I když aplikace oficiálně nesdílí vaše informace ani je neposkytuje svým zaměstnancům, existuje několik způsobů, jak narušit vaše soukromí.

Z tohoto důvodu je velmi důležité dávat pozor na to, co sdílíte online, abyste předešli nepříjemnostem. Zůstat v bezpečí!

jak hrát písničky na sváru

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.