Hlavní Chytré Telefony Jak převést živou fotografii na statický snímek pomocí vlastní klíčové fotografie [říjen 2019]

Jak převést živou fotografii na statický snímek pomocí vlastní klíčové fotografie [říjen 2019]



Řekl bych asi 98 procent z Živé fotografie Nebral jsem to úmyslně. Někdy jsem měl v úmyslu vzít siobrázek, samozřejmě, ale když jsem zjistil, že jsem místo toho omylem pořídil Live Photo ... no, byl jsem méně než šťastný. U uloženého obrázku můžete vždy vypnout živou fotografii, ale na novém statickém snímku se nemusí zobrazit přesný rámeček.

Jak převést živou fotografii na statický snímek pomocí vlastní klíčové fotografie [říjen 2019]

Naštěstí existuje způsob, jak nastavit vlastní klíčovou fotografii pro živou fotografii, což znamená, že při převodu živé fotografie na standardní obrázek získáte přesný snímek, který chcete. Funguje to takto.

Převeďte živou fotografii na statický obrázek

Krok 1

Otevři Aplikace Fotografie v telefonu a poté vyhledejte živou fotografii, se kterou chcete pracovat. Rychlý způsob, jak toho dosáhnout, je vybrat Alba z navigace v dolní části obrazovky přejděte dolů a poté vyberte Živé fotografie pro získání seznamu všech živých fotografií ve vašem zařízení.

jak odstranit nedávno sledované na netflixu

Krok 2

Jakmile najdete živou fotografii, kterou chcete převést, klepnutím ji otevřete a vyberte Upravit z pravého horního rohu obrazovky.

Krok 3

Po spuštění režimu úprav se ve spodní části zobrazí několik různých možností úprav. Klepněte na to, které vypadá jako malé slunce, odpovídající symbolu Live Photo v horní části obrazovky.

Tím se vytáhne posuvník různých snímků, které tvoří živou fotografii. Klepnutím a přetažením jezdce vyberte rámeček, který chcete uložit při převodu živé fotografie na statický obrázek. Jakmile přetáhnete posuvník na nové místo, všimnete si šedé tečky označující výchozí klíčový snímek.

Krok 4

Jakmile vyberete požadovaný snímek, klepněte na Vytvořte klíčovou fotografii .

Krok 5

Nakonec klepněte na ikonu Žít tlačítko v horní části obrazovky. Tím se vypne funkce Live Photo pro váš obrázek a uloží se soubor pomocí přesného rámečku, který jste vybrali v kroku 3.

A to je vše! Vaše živá fotka je nyní běžnou fotografií požadovaného rámečku.

Zabírají živé fotografie více paměti?

Technicky ano, ale obecně ne. Zde je rychlé vysvětlení:

Když byly živé fotografie poprvé vydány v systému iOS 9, zabíraly podstatně více místa než standardní fotografie - zhruba dvojnásobné množství úložiště. Což dává smysl, protože jsou to v zásadě mini videa. Pokud má váš iPhone omezené úložiště a nemáte mnoho (nebo žádné) úložiště na iCloudu, bylo by to velkým problémem a Live Photos by pravděpodobně za ten problém nestály.

jak zjistit, kdy jsem vytvořil svůj účet Google

Apple (ale nechtěl tuto funkci úplně rozšířit) však přešel z fotografií JPEG na nový formát souborů známý jako HEIF. HEIF skvěle zachovává kvalitu obrazu při minimálním úložném prostoru a je užitečný pro běžné fotografie a sekvence obrázků . Jinými slovy, jedná se o téměř dokonalé řešení dilematu úložiště představovaného živými fotografiemi.

Pokud tedy používáte zařízení se systémem iOS 11 nebo novějším, můžete živé fotografie nechat zapnuté, aniž byste se museli starat o úložiště. Živé fotografie technicky stále zabírají více paměti, ale celková potřeba úložiště fotografií byla snížena natolik, že je to většinou zanedbatelné. Pokud nejste na konci kapacity úložiště svého zařízení, není nutné živé fotografie vypínat.

Jak vypnout živé fotografie

I když jsme právě vysvětlili, proč ve skutečnosti nepotřebujete vypínat živé fotografie, mohou tam být ti z vás, kterým se tato funkce vůbec nelíbí, jsou téměř úplně bez úložného prostoru nebo jsou na běžícím zařízení iOS 10 nebo starší a nemáte luxus vylepšení úložiště HEIF.

Pokud jste to vy, můžete zde vypnout funkci Živé fotografie.

Nejprve jděte do Nastavení aplikace, přejděte dolů na Fotoaparát , klepněte na Zachovat nastavení , a ujistěte se, že je přepínač v poloze Živá fotografie je v poloze Zapnuto.

Tím zajistíte, že jakmile vypnete živé fotografie, zůstanou vypnuté. V opačném případě se při každém otevření fotoaparátu vrátí zpět do stavu Zapnuto, což bude velmi rychle frustrující.

Dále otevřete aplikaci Fotoaparát. V horní části obrazovky uvidíte známou žlutou ikonu slunce, která představuje živé fotografie. Pokud je žlutá, znamená to, že je zapnutá. Pokud je šedá, znamená to, že je vypnutá. Stačí klepnutím přepnout na šedou:

jak dostat papír do minecraft

A jste hotovi! Od této chvíle žádné živé fotografie (pokud se nerozhodnete znovu klepnout na ikonu Live Photos).

Závěrečné myšlenky

Skvělá věc v aplikaci iOS Photos je, že vaše úpravy jsou nedestruktivní. To znamená, že pokud si to někdy rozmyslíte a chcete verzi obrázku Live Photo zpět, jednoduše se na fotografii vraťte a klepněte na Upravit a potom klepněte na Vypnuto tlačítko v horní části obrazovky pro opětovné zapnutí Live Photo.

Ztrácíte obraz pouze do jednoho rámečku a nepřicházíte o žádná data. A poté si můžete být jisti, že vaše prateta Edna neuvidí část Live Photo, kde jste upustili telefon a při pádu křičeli něco obscénního.Samozřejmě ne, že by se mi někdy něco takového stalo.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.