Hlavní Docs Jak zjistit, kdo si prohlížel dokument Google

Jak zjistit, kdo si prohlížel dokument Google



Co vědět

  • Vybrat Ovládací panel aktivity ikona (zubatá šipka) vpravo nahoře.
  • Případně vyberte Nástroje > Ovládací panel aktivity z nabídky.
  • Vyber Diváci ve vyskakovacím okně.

Tento článek vysvětluje, jak zjistit, kdo si prohlížel dokument, který jste sdíleli v Dokumentech Google. To je užitečné pro zajištění toho, aby tak učinil každý, kdo má dokument zkontrolovat. Tato funkce je k dispozici předplatitelům Google Workspace, kteří používají firemní, podnikový, vzdělávací nebo neziskový plán.

Podívejte se, kdo si prohlížel dokument Google

Chcete-li zjistit, kdo si dokument prohlížel, navštivte Dokumenty Google a přihlaste se pomocí svého účtu Google. Poté otevřete dokument.

  1. Vybrat Ovládací panel aktivity ikona (zubatá šipka) vpravo nahoře popř Nástroje > Ovládací panel aktivity z nabídky.

    přejít z jedné jednotky google na druhou
    Dokumenty Google se zvýrazněným panelem aktivity a jeho ikonou
  2. Potvrď to Diváci je vybráno na levé straně.

  3. Použijte Všichni diváci kartu vpravo, abyste viděli, kdo si dokument prohlížel. Uvidíte jejich jméno a datum, kdy si to naposledy prohlíželi.

    Diváci a Všichni diváci na panelu aktivity jsou zvýrazněny

Další funkce zobrazení na ovládacím panelu

Vybrat Diváci a používat Sdíleno s zobrazíte všechny, se kterými jste dokument sdíleli, abyste zjistili, kdo další ho potřebuje zkontrolovat. Sloupec E-mail můžete také použít k odeslání zprávy těm, se kterými jste dokument sdíleli, jako připomenutí.

Prohlížeče Dokumentů Google se zvýrazněnou možností Sdílet s

Vybrat Trend diváka vidět jedinečné denní diváky. Vyberte konkrétní den ve sloupcovém grafu, abyste viděli, kolik diváků bylo ten den zachyceno.

Všichni diváci jsou zvýrazněni na panelu aktivity

Nevidíte žádnou aktivitu sledování?

Pokud nevidíte žádné Diváky a domníváte se, že byste měli, zvažte tyto důvody.

  • Aktivitu můžete zobrazit pouze u souborů vlastněných účtem Google pomocí funkce Panel aktivity.
  • Aktivitu můžete zobrazit pouze poté, co jste měli přístup k ovládacímu panelu aktivity.
  • Dokument může mít příliš mnoho zobrazení nebo prohlížečů, než aby bylo možné zobrazit podrobnosti řídicího panelu aktivity.
  • Lidé, od kterých očekáváte zobrazení dokumentu, se odhlásili ze zobrazování své historie zobrazení (viz níže).
  • Vy nebo administrátor můžete mít historii zobrazení vypnutou (viz níže).

Zapněte historii zobrazení ovládacího panelu aktivity

Pokud jste správcem účtu Google a chcete si být jisti, že máte pro Dokumenty Google zapnutou historii zobrazení, navštivte administrátorskou konzoli Google a přihlaste se.

  1. V levém navigačním panelu rozbalte Aplikace > Google Workspace a vyberte Disk a Dokumenty .

  2. Přejděte dolů a vyberte Nastavení ovládacího panelu aktivity .

    jak psát tučně v nesouladu
    Nastavení Activity Dashboard Settings zvýrazněná v administrátorské konzoli
  3. Potvrďte, že je zapnutá historie zobrazení uživatelů. Pokud ne, klikněte na Upravit ikonu (tužku) vpravo, vyberte NA a klikněte Uložit .

    Uživatelé

    Volitelně můžete zapnout přístup k historii zobrazení pro ostatní uživatele, aby viděli diváky a trendy diváků na panelu aktivity.

Zapněte historii jednotlivých zobrazení

Chcete-li pomoci někomu, od koho očekáváte, že si dokument prohlédne, zobrazit jeho historii zobrazení nebo zobrazit vaši, otevřete dokument v Dokumentech Google a postupujte podle pokynů.

  1. Vybrat Nástroje > Ovládací panel aktivity z nabídky.

  2. Vybrat Nastavení ochrany osobních údajů nalevo.

  3. Zapněte jeden nebo oba přepínače vpravo. Přepínač Nastavení účtu zobrazuje historii zobrazení všech dokumentů Google, zatímco nastavení dokumentu ji zobrazuje pouze pro aktuální dokument.

  4. Vybrat Uložit .

    Nastavení soukromí na ovládacím panelu aktivity

Zobrazení toho, kdo si prohlížel dokument Google, je pohodlný způsob, jak zajistit, aby si každý dokument zkontroloval. Chcete-li zjistit, kdo upravil dokument, který jste sdíleli, můžete se také podívat na historii verzí .

FAQ
  • Jak mohu sdílet Dokumenty Google?

    Otevřete dokument, který chcete sdílet, a vyberte Podíl . Zadejte e-mailovou adresu osoby nebo skupiny, se kterou chcete sdílet, a zvolte, zda bude mít Editor , Divák nebo Komentátor privilegia. Nebo změňte přístup na Kdokoli s odkazem , vyberte Kopírovat odkaz a pošlete odkaz lidem, se kterými chcete sdílet.

    žádné ID volajícího na mobilním telefonu
  • Jak změním nastavení sdílení v Dokumentech Google?

    Chcete-li změnit nastavení sdílení, například pokud chcete zrušit sdílení dokumentu Google , vyberte možnost Soubor > Podíl > Sdílejte s ostatními . Vyberte někoho, s kým sdílíte, přejděte na jeho aktuální stav sdílení (např Editor ) a vyberte Odebrat přístup .

  • Jak mohu sdílet složku v Dokumentech Google?

    Chcete-li sdílet složku v Dokumentech Google , otevřete Disk Google a vyberte složku, kterou chcete sdílet. Klikněte na něj pravým tlačítkem a vyberte Podíl . Zadejte e-mailovou adresu osoby nebo skupiny, se kterou chcete sdílet, a zvolte, zda bude mít Editor , Divák nebo Komentátor privilegia.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.