Hlavní Jiný Jak zkontrolovat Kalendář Google někoho jiného

Jak zkontrolovat Kalendář Google někoho jiného



Potřebujete si domluvit schůzku? Máte nouzovou situaci a potřebujete pomoc? Termín náhle zkrácen na polovinu? Potřebujete rychle zkontrolovat dostupnost kolegů? Chcete zjistit něčí dostupnost v Kalendáři Google? Všechny tyto věci můžete dělat, pokud máte všechny sdílené své kalendáře. Tento výukový program vám ukáže, jak na to.

Jak zkontrolovat někoho jiného

Kalendář Google vám umožňuje sdílet kopii vašeho kalendáře, aby ji mohli vidět vaši spolupracovníci a přátelé. Umožňuje jim zkontrolovat dostupnost, nastavit připomenutí a pozvat vás na událost. Jedná se o elegantní funkci aplikace, díky které je spolupráce velmi snadná.

Je to v pořádku. Musíte ostatním aktivně udělit oprávnění k prohlížení kalendáře a nastavit jim samostatná oprávnění, aby jej mohli upravovat. Pokud chcete, můžete dokonce vytvořit sdílený kalendář odděleně od vlastního.

Sdílení kalendáře Google

Sdílení kalendáře je něco jako kalendář Exchange v Outlooku. Mohou si jej zobrazit lidé ve skupině nebo jednotlivci, kterým udělujete oprávnění. Nastavíte konkrétní oprávnění pro úpravy, či nikoli, a můžete je použít ke kontrole dostupnosti, schůzek atd. Všichni, se kterými sdílíte, budou muset používat Kalendáře Google také, jinak musíte celý kalendář zveřejnit, což není ideální.

Chcete-li sdílet existující kalendář, postupujte takto:

  1. Otevřete svůj Kalendář Google .
  2. Zleva vyberte kalendář, který chcete sdílet.
  3. Vyberte tři tečky vedle ní a poté vyberte Nastavení a sdílení.
  4. Vyberte Přidat lidi v části Sdílet s konkrétními lidmi, které chcete sdílet s jednotlivci.
  5. Zaškrtněte políčko Zpřístupnit veřejnosti v části Přístupová oprávnění pro sdílení se skupinou. V rozevíracím seznamu vyberte skupinu.
  6. Vyberte Odeslat po dokončení.

Sdílení se skupinou bude fungovat, pouze pokud používáte Skupiny Google. Jinak budete muset přidat členy skupiny jednotlivě.

Pokud chcete, můžete místo toho vytvořit nový sdílený kalendář.

  1. Otevřete svůj Kalendář Google .
  2. Vyberte Vytvořit v levé nabídce a vytvořte nový kalendář.
  3. Pojmenujte jej a vyberte Vytvořit kalendář.
  4. Podle výše uvedených pokynů povolte přístup jednotlivcům nebo skupinám.

Podívejte se na Kalendář Google někoho jiného

Pokud již používáte sdílení kalendáře a chcete zobrazit Kalendář Google někoho jiného, ​​je to také velmi jednoduché.

  1. Otevřete Kalendáře Google.
  2. Vyberte prázdné pole s nápisem Přidat kalendář.
  3. Zadejte jméno nebo adresu Gmail osoby, kterou chcete vidět.
  4. Jakmile se zobrazí, vyberte je ze seznamu.

Jméno se zobrazí, pouze pokud již sdíleli kalendář se skupinou nebo jednotlivci. Jejich kalendář se poté zobrazí v seznamu vlevo v části Moje kalendáře.

Podívejte se, jestli je někdo zdarma pomocí Kalendáře Google

Pokud se pokoušíte nastavit schůzku nebo událost, můžete pomocí svého vlastního kalendáře zkontrolovat, zda jsou lidé zdarma, jakmile je propojíte nebo máte přístup ke sdíleným kalendářům.

  1. Otevřete svůj Kalendář Google.
  2. Kliknutím na Vytvořit vlevo vytvoříte událost.
  3. Dejte mu název, rozhodněte se, zda se jedná o událost nebo připomenutí.
  4. Nastavte datum a čas.
  5. Vyberte Další možnosti v dolní části okna.
  6. Vyberte Přidat hosty v části Hosté vpravo.
  7. Vlevo vyberte kartu Najít čas.
  8. Zkontrolujte, zda jsou v poli vybráni Všichni hosté, a vyhledejte časy ve vybraný den.
  9. Vytvořte událost, pojmenujte ji a v horní části klikněte na Uložit.

Pokud je někdo zaneprázdněn, časový úsek bude barevný nebo se zobrazí slovo Obsazeno. Nebudete je moci pozvat, pokud jsou ve svém kalendáři označeni jako zaneprázdnění. Jakmile kliknete na Uložit, každému pozvanému bude zasláno e-mailem pozvánka a událost přidána do příslušných kalendářů.

nelze kliknout na tlačítko Start systému Windows 10

Vytvořte veřejný kalendář Google

Pro některé by zpřístupnění vlastního kalendáře jiným nesedělo a v některých průmyslových odvětvích to nejde. V těchto situacích je lepší vytvořit samostatný skupinový kalendář pro oddělení nebo tým.

  1. Otevřete Kalendář Google .
  2. Vyberte Vytvořit v levé nabídce a vytvořte nový kalendář.
  3. Pojmenujte jej a vyberte Vytvořit kalendář.
  4. Vyberte ikonu ozubeného kola v okně kalendáře a vyberte Nastavení.
  5. Vyberte kalendář, který jste právě vytvořili, a vyberte Přístupová oprávnění.
  6. Zaškrtněte políčko Zpřístupnit veřejnosti.

Když je uvedeno „veřejné“, nemusí to nutně znamenat celý svět, ale ty ve vaší doméně G Suite. Pokud nepoužíváte G Suite, každý, kdo uchopí adresu URL kalendáře, bude moci vidět, o co jde, takže si ji udržujte mezi sebou.

Zajímavé Články

Redakce Choice

Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Váš ovladač PS5 DualSense bude brzy znít a sdílet lépe
Sony spouští beta verzi, která vám poskytne lepší zvuk z ovladače DualSense vašeho PS5 a více interaktivních funkcí, když sledujete obrazovku PS5 kamaráda.
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Chrome blokuje rušivé videoreklamy
Od 5. srpna 2020 obsahuje Google Chrome aktualizovanou funkci blokování obsahu, která blokuje rušivé reklamy. Při rozhodování o tom, které reklamy nejvíce narušují web, Google spoléhá na standardy Better Ads Standards. Standardy Better Ads Standards jsou vyvíjeny skupinou Coalition for Better Ads. Byl vytvořen významnými mezinárodními subjekty
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Jaký je rozdíl mezi Throwback Thursday a Flashback Friday?
Pokud jste na sociálních sítích, pravděpodobně jste viděli hashtagy #ThrowbackThursday a #FlashbackFriday. Jaký je mezi nimi rozdíl?
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Jak někoho ztlumit na Instagramu, Facebooku a Twitteru, aniž by o tom věděl
Nikdo nemá rád hassledování na sociálních médiích. Tam přijde vhod naučit se umlčovat lidi na sociálních médiích, místo aby je blokovali. Nežádoucí obsah můžete vyloučit, aniž byste nahlášili urážejícího uživatele, že se naštval
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Jak vymazat mezipaměť na Facebooku
Vymazání mezipaměti Facebooku v aplikaci nebo ve webovém prohlížeči je rychlé, snadné a může zlepšit výkon. Zde je návod, jak vymazat soubor mezipaměti.
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Zapomněli jste heslo k Apple ID? Zde je návod, jak se zotavit
Mnoho míst, která na internetu navštěvujeme, vyžaduje, abychom měli přihlašovací údaje, abychom je mohli zadat. A když je potřeba tolik hesel, je normální na některá z nich zapomenout. Například heslo Apple ID není nic
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10
Zde je návod, jak povolit režim Letadlo v systému Windows 10. Pokrývá všechny možné způsoby, včetně Nastavení, Centra akcí a plovoucí nabídky Síť.